Rasismul este cunoscut şi definit în toată lumea în special de afro-americani. Zici rasism, automat ştii că e vorba de un negru persiflat, batjocorit, luat la mişto, de un grup de albi, care grup de albi pot fi ori colegii de muncă, ori prietenii, ori cativa angajati într-un supermarket. Aşa a fost dintotdeauna, dar niciodată nu am auzit să fie invers, gen un alb să fie batjocorit, luat la mişto de un grup de negri. Sau nu s-a scos foarte mult in evidenţă sau deloc astfel de acte de rasism, că tot rasism se numeşte şi asta, dupa logica mea.

Sunt convins că s-a întâmplat si se intampla in continuare asa ceva, undeva, într-un colţ izolat de lume, doar că media prefera sa le ignore pe astea si sa le scoata in evidenta pe celelalte, in care negrii sunt in centrul atentiei. Şi nu înţeleg de ce? De ce există rasism doar când afro-americanii sunt ţinta lui şi nu când albii sunt ţinta negrilor? Asta nu reuşesc să pricep si va rog sa ma luminati, ca poate sunteti mai destepti ca mine :))

Conform DEX-ului, cuvântul rasism înseamnă aşa:

Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane.

3 comentarii la „Rasismul nu e pentru toata lumea. De ce?”
  1. Media reprezentand filmele a aratat din totdeauna cum albii discrimineaza negrii,si media ne arata doar singura replica a lor contra albi `Why,because i`m black?`.In rest,arata manipulabili,si e vina Hollywoord,nu a Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.