Clujul meu

Românii au talent, sezonul 3: clujenii parcă s-au mai deşteptat în preselecţii!

Am fost sâmbătă dimineaţă la preselecţiile cu public „Românii au talent”, etapa pe Cluj, şi nu pot să spun că am rămas foarte impresionat de ce am văzut. Am ajuns pe la 10 în faţa Teatrului Maghiar, că ştiam eu din primul sezon că la ora asta începea, dar s-a schimbat ora de începere pentru doişpe juma’. În fine, trecem peste faptul că m-am încins la propriu sub soarele atât de puteric încât puteai prăji vinete pe capota unui SUV, iar pata de umbră pe care m-am aşezat s-a dus până să intrăm în sală şi soarele mi-a ridicat temperatura corpului până aproape de fierbere, de am crezut că ajung carbonizat. Incredibil ce călduri nesănătoase sunt în perioada asta. Slavă Domnului că nu am probleme cardiace că de nu leşinam de câteva ori.

Referitor la concurenţii din prima serie, cea de la 12, că la a doua de la 7 seara am spus pas. Pentru cei care nu aţi fost niciodată la preselecţii RAT şi aveaţi impresia că se râde bine de cei mai nereuşiţi la capitolul unui talent anume, care se fac de toată minunea la televizor, ei bine veţi avea o surprinză: nu prea mai sunt oameni care se fac de ruşine cu anti-talentul lor, show-ul ăsta parcă a devenit prea perfect, ceea ce mi se pare slăbuţ. Anti-talentaţii care ne zgâriau timpanele cu vocea lor dădeau culoare show-ului sunt tot mai puţini, iar momentele penibiluţe care erau crema emisiunii au început să dispară. Sau mă rog, poate doar clujenii s-au mai deşteptat, nu şi în restul oraşelor, dar ne vom convinge de acest lucru după ce se vor încheia preselecţiile şi va începe show-ul. Sau există şi varianta că RAT merge pe o idee nouă, aceea de a face o selecţie riguroasă în audiţiile fără public şi a aduce în faţă doar aceia care sunt cât de cât buni, dacă mă-nţelegeţi la ce mă refer. Asta-i părerea mea. Bine, mai sunt şi unii pe care îi lasă să apară pe tv, că doar are balta peşte, dar astea sunt câteva excepţii. Asta mi-a lăsat mie impresia prima serie a sezonului trei de la Cluj. Nu am întâlnit un concurent de care să zic, „uite-l şi pe ăsta, s-a dus să se facă de ruşine la tv”. Au mai fost concurenţi care au falsat la greu în timpul prestaţiei lor muzicale, dar nimic care să te facă să râzi de să te doară burta, cum a fost cazul în primul sezon, unde au fost nişte momente de-a dreptul comice. În sezonul doi nu ştiu, nu mă pronunţ, că n-am ajuns în sală.

Plin de puştime în public, puştime până în 15-17 ani care căuta să râdă de anti-talentaţii de care ziceam că dau culoare acestui spectacol. Cei mai mulţi dintre ei au părut plictisiţi de ce văd pe toată durata show-ului şi au început să-şi butoneze telefoanele la greu (SMS-uri, mess, facebook, jocuri), se vedea pe faţa lor că nu e ceea ce se aşteptau de la show. Din punctul meu de vedere, aşteptările lor erau să aibă de ce râde, lucru care s-a şi întâmplat, dar cu foarte puţine excepţii. Românii au talent nu trebuie să-şi piardă renumele de show de divertisment, de comedie, un spectacol de la care să pleci cu dureri de stomac de la atâta râs. Înainte de toate, asta ar trebui să fie Românii au talent, iar abia apoi concursul care caută acel talent autentic demn de 120 de mii de euro.

Bine, nu mă înţelegeţi greşit, nu încurajez sa fie promovată prostia, nici vorbă, doar că ar trebui să fie lasăţi să apară pe scena de la Românii au talent toţi care se înscriu, şi să nu-i mai treacă printr-o audiţie fără public. Pe principiul, dacă omul se înscrie să-l vadă o ţară întreagă, lasă-l domle să-l vadă o ţară întreagă. Ar dura mai mult preselecţiile, dar măcar am avea de ce râde.

Repet, poate doar la Cluj am dus lipsă de prea mulţi penibili, vom vedea când începe pe tv dacă la fel a fost şi în restul oraşelor pe unde a trecut caravana RAT.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.