O specie de oameni pe care i-o nu o înghit deloc sunt fumătorii care-şi aruncă chiştocul de la ţigară pe jos după ce au terminat cu el. Chiştocarii, cum le zic eu, au impresia că trăiesc într-o ţară de lumea a treia şi se simt dator să contribuie cumva la asta aruncându-şi jegul personal pe stradă, în speţă chiştocul de la ţigară. Pentru ei e foarte greu să-l ţină în mână până la următorul coş de gunoi agăţat de stâp, care, har Domnului, sunt aproape din metru în metru, nu, din contră, e mai lejereanu să-l scape în mijlocul străzii or trotuarului. Mamă, mamă, ce amenzi le-aş da ăstora de i-aş prinde asupra faptului. De să-i usture serios la buzunar, să se-nveţe minte… Pe români nu-i sensibilizezi cu campanii gen Let’s do it, România, îi sensibilizezi la buzunar – îi laşi mai săraci cu câteva milioane, acum în perioada asta. Şi apoi să vezi cum îşi ţin toţi ambalajul în mână până la următoare pubelă întâlnită. Dacă aş putea, şi mâine aş milita pentru o lege care să le de-a dreptul poliţiei comunitate sau organelor abilitate să amendeze oamenii pe stradă când aruncă orice fel de jeg. E singura soluţie pe care o avem să luptăm împotriva chiştocarilor, a sămânţarilor şi a indivizilor la care le place să trăiască printre gunoaie.

Am tot dreptul să critic oamenii la faza asta pentru că eu nu sunt unul dintre ei, eu când am ceva de aruncat îl ţin în mână sau îl pun în buzunar până la următorul coş de gunoi. Dacă e nevoie traversez oraşul cu hârtia, ambalajul sau ce o fi după mine până găsesc un tomberon în care să-l arunc. Ţine de bun simţ şi de cei 7 ani de acasă.

Nu-i posibil, măi, oameni buni, să vă trataţi ţara în felul ăsta. N-aveţi pic de respect faţă de voi înşivă. Trăiţi totuşi în mediul pe care tocmai l-aţi populat cu un gunoi în plus.

Un tovăraş zice că un chiştoc de ţigară e bio-degradabil… în câteva luni. Şi mă duc pe mâna lui că oarecum studiază în domeniu, da’ totuşi până se degradează singur va trece ceva timp deci rămâne aşa în mijlocul străzii? Nu mai bine e să se degradeze la groapa de gunoi, că e mult mai fair?

6 comentarii la „Românul tot ţigan”
 1. Una e sa tii in buzunar orice alt tip de ambalaj, si alta e sa pui un chistoc, sa-ti puta toate hainele.
  Eu arunc chistoacele la gunoi, asta cand mi-este un cos la indemana. Dar, daca nu e niciun cos in preajma, il arunc discrte intr-un loc mai retras.

 2. N-am zis asta, ar fi culmea sa ti chistocul in buzunar, la ambalaje m-am referit, dar cosuri de gunoi sunt din metru in metru asa ca nu vad de ce ar trebui sa arunci intr-un loc mai retras.

 3. În Spania dacă arunci ceva pe jos, hârtie, chiștoc de țigară, iei amendă de 250 de euroi. Așa ar trebui și la noi, altfel nici o campanie mega- popularizată nu va avea efect.

 4. În primul rînd: chiar trăim într-o ţară din lumea a IIIa.

  În rîndul numărul doi: nu numai românii sînt insensibili la campaniile gen „Let’s do it, Romania”, nici un popor nu savurează aşa ceva. Aceste campanii sînt organizate ca un ONG să-şi poată spăla nişte bani şi astfel să-şi justifice prezenţa.

  În rîndul numărul trei, şi ultimul: orice stat civilizat a ajuns la un nivel de civilizaţie numai prin măsuri punitive. Cînd greşeşti trebuie să plăteşti scump, numai aşa vei învăţa. Să nu crezi că în state precum Germania, Danemarca, Elveţia trăiesc numai oameni educaţi, ei ştiu doar ce amenzi au de plătit pentru fiecare gest.

  Uite un banc care o să-ţi amintească unde trăieşti:

  Un viermişor care tocmai a ieşit dintr-un căcat o întreabă pe maică-sa:
  -Mamă, noi putem trăi într-un măr?
  -Da, fiule.
  -Dar într-o banană?
  -Da, fiule.
  -Atunci de ce trăim într-un căcat?
  -Pentru că asta-i ţara noastră fiule.

 5. @Meneopol: Cat adevar intr-un banc simplu.

  Fratilor, eu ma gandesc la un singur lucru in momentul de fata: ce-i de facut? Cum putem noi sa schimbam asta? Eu unul m-am saturat de vorbe, vreau sa facem ceva, sa le demonstram astora ca Romania nu-i o jucarie cu care sa se joace domniile lor.

  Asta trebuie, sa-i invatam pe romani sa stie de amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.