Din Romania

Rusine, Ministerul Sanatatii!

In anul de gratie 2014, secolul vitezei si al tehnologiei moderne, exista spitale, majoritatea dintre ele, in care conditiile sunt ca in Evul Mediu. Si pentru o fotografie face cat o mie de cuvinte, public nu una, nu doua, ci fix cinci poze surprinse intr-un spital de copii din Iasi – Spitalul „Sf. Maria”, publicate pe Facebook de o doamna.

Paturi rupte si murdare, lenjerii infecte, veceuri unde voma e data cu mopul intr-o parte si lasata acolo, prize desfacute si functionale langa paturi de copii. Asta e imaginea dezolanta a sistemului sanitar romanesc. Un sistem sanitar corupt, infect, putred si care colcaie de viermi si paraziti umani care iau spagi babane, in timp ce aproape toate spitalele arata ca in imaginile de mai jos. Ti-e si scarba sa te uiti la fotografii, daramite sa mai si traiesti intr-un asemenea focar de infectie.

Rusine, ministerului Sanatatii! Sa va fie rusine, domnilor Nicolae Banicioiu si Eugen Nicolăescu, precum si restul politrucilor care v-ati perindat prin acest minister. Stimate, Banicioiu, stiu ca probabil nu veti mai sta mult in functia de ministru si va veni altul impus de partid in aceasta functie care sa nu faca nimic pentru sanatate, dar sa va uitati la imaginile de mai jos si sa va ganditi ca ati reprezentat un minister al Sanatatii care gestioneaza niste spitale de-a dreptul jalnice, infecte si mizerabile, unde copiii sunt tratati in niste conditii mai grele decat intr-o puscarie. Da, intr-o puscarie exista conditii mai bune ca intr-un spital romanesc. Asta e realitatea trista in care traim.

Dragi politicieni iresponsabili, cercetati penal, evazionisti si corupti, priviti imaginile de mai jos, iar cand va veti duce copiii si familia la tratamente in strainantate, sa va aduceti aminte ca exista oameni in tara asta care sunt nevoiti din ratiuni financiare sa aiba de a face cu jegul si mizeria din spitalele romanesti. Imaginea asta sa o aveti bine impregnata in minte pentru ca e imaginea crudei realitati in care traim cu totii. Sunteti niste lichele, niste mizerii umane si sper sa fiti nevoiti, macar o data, sa va tratati odraslele intr-un spital romanesc si sa vedeti prin ce trec zilnic romanii cand intra in contact cu jegul, mizeria si conditiile precare. Inca o data, rusine sa va fie!

Privesc imaginile de mai jos si mi-e efectiv scarba si lehamite de ce a ajuns aceasta tara. Si pentru ca trebuie sa dam si niste nume ale iresponsabililor care se fac vinovati pentru mizeria din acest spital, ia sa publicam si numele celor din comitetul director al spitalului „Sf. Maria” din Iasi – Manager: dr. Radu TERINTE – Director medical: Şef lucrări Dr. Alina-Mariela MURGU – Director financiar-contabil: Ec. Alina VRABIE – Director de îngrijiri: As. med. Maria COSMOLESEI. Site oficial.

Nu se mai poate asa. Voi avea grija personal ca aceste imagini si acest articol  sa ajunga in inbox-urile oamenilor din Ministerul Sanatatii, a politicienilor iresponsabili si a premierului de carton Victor Viorel Ponta. E timpul sa luam atitudine. E timpul ca cei vinovati pentru mizeria asta se plateasca. Nu ne putem bate joc la nesfarsit de sanatate.

„Ne-am internat la ora 14 cu febra 39,5 si pana a doua zi la ora 8 dimineata nu am primit decat doua supozitoare de paracetamol si 3 ml de ibalgin (ceea ce puteam sa fac si eu acasa). 3 decese pe palier si un copil lasat sa se sufoce cu secretii pentru ca la UPU e un singur aspirator nazal. Asta e Romania si astea sunt spitalele unde ne mor copiii cu zile!”

Asta e mesajul publicat de doamna care a postat fotografiile.

spital sf maria iasi5

spital sf maria iasi4

spital sf maria iasi3

spital sf maria iasi2

spital sf maria iasi1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.