Însemnări

S-a vindecat cineva de dependenţa de pariuri sportive?

Pentru mine, ca şi mare consumator de sport, şi de fotbal în special, pariurile sportive au ajuns să fie o obsesie, o dependenţă cronică, de care nu ştiu dacă mă voi putea vindeca vreodată. Eu mănânc fotbal pe pâine, citesc site-uri de profil din afară, sunt la curent cu ultimele transferuri, ultimele zvonuri din fenomen, ce mai, am ajuns să cunosc unele echipe mai bine decât mă cunosc pe mine, ca să zic aşa. Dar, chiar şi aşa, de pariuri online nu mă simt atât de atras pe cât mă simt de cele offline. E mai fascinant să mergi într-o agenţie de pariuri sportive, să iei ziarul cu clasamente, să studiezi atent cotele, să vezi cum a mers o echipă în campionat şi să stai acolo cu alţii ca tine, să schimbi impresii despre meciul X sau meciul Y. Mai o bârfă despre ultimul scandal din Liga 1, ultima bombă, ce face Steaua diseară, dar CFR, dar Dinamo sau Astra Giurgiu. Când eşti într-o agenţie de pariuri eşti printre ai tăi.

Cred că fiecare microbist care se respectă se simte în elementul lui într-o agenţie de pariuri sportive, nu-l bate nimeni la cap, poate vorbi cât vrea el despre fotbal, meciuri, rezultate, clasamente, fotbalişti, transferuri şi altele. Îndrăznesc să fac o metaforă care cred eu că se potriveşte foarte bine în acest context, agenţia de pariuri e ca un refugiu de linişte sufletească pentru orice microbist. Te cerţi cu nevasta/iubita, ai probleme în familie, gândurile ratelor la bancă nu-ţi dau pace, unde găseşti alinare sufletească, microbist fiind, la pariuri. Mânaţi de probleme şi necazuri, unii găsesc alinare în alcool, alţii găsesc în pariuri sportive. Dumnezeule, ce comparaţii fac astăzi, cineva să mă oprească :)).

E greu să vindeci dependenţa de pariuri sportive, mai ales dacă îţi plac banii, iar câştigurile, alea puţine câte sunt, îţi dau motive să continui, şi să continui, şi să continui. Cui nu-i plac banii ăla minte cu neruşinare :D. Desigur, nu câştigi foarte des, dar dacă ştii cum să abordezi „problema” şi cum să joci, câştigurile pot fi foarte atrăgătoare :)

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

5 Comments

 • carolina

  tind sa cred ca e o boala grea si asta…cel mai bine e ca esti constient de ea, ceea ce inseamna ca daca chiar vrei sa scapi de aceasta, vei putea! cred :D

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  stai să amenajezi şi tu interiorul a nişte agenţii sportive cu banii pe care-i bagi :))

  RăspundeRăspunde
 • TudorasH

  Eu raman la parerea ca aceasta activitate trebuie privita ca pe o distractie gen ma duc la cinema sa vad un film si dau 20 de lei asa si cu pariurile sportive totul depinde de parior daca pune stop sau nu . Se pot castiga bani din pariuri sportive am zis-o de n ori dar daca nu te documentezi temeinic istoric clasamente si asa mai departe nu reusesti sa castigi iar daca esti o persoana caruia ii pare rau de banii pierduti la pariuri sportive mai bine le-ai lasa trebuiesc privite ca pe ceva normal ca o loterie sa zic asa.

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.