Însemnări

Să avem puțin respect pentru oamenii cu tatuaje

De multe ori am fost întrebat de către diverși oameni de ce nu îmi fac și eu un tatuaj șmecher, iar răspunsul pe care l-am oferit de fiecare dată a fost pentru că nu îmi place să am pielea pictată. Corpul meu nu e pictură rupestră ca să fie folosit pe post de obiect de artă, dar am tot respectul pentru cei care poartă tatuaje și le respect alegerea. Pentru că asta înseamnă să fim oameni.

Am și eu mulți prieteni și cunoștințe tatuați, oameni de toată isprava, pita lu’ Dumnezo, cum se zice, realizați și care au făcut multe în cariera lor și au acumulat experiență, dar în viață fiecare om are gusturile și pasiunile lui. De ce trebuie să judecăm pe cineva doar pentru că are gusturi și plăceri diferite de ale noastre?

Am tot văzut că există o categorie aparte de bipezi care poartă o ură în suflet și au o problemă cu cei care poartă tatuaje, jignindu-i și aducându-le diverse ofense. Nu am înțeles niciodată și probabil nu cred că voi înțelege vreodată de ce trebuie să existe atât de multă răutate în lumea asta pentru niște oameni care au o altă pasiune. Persoanele cu tatuaje nu trebuie jignite pentru că sunt și ei oameni, cu joburi, deștepți, inteligenți, cu familii și copii, sufletiști, oameni de afaceri, de ce să îi jignim? Cu ce vă deranjează că un băiat sau o fată poartă tatuaje, vă afectează cu ceva, vă ia pita de pe masă? Când vom învăța odată pentru totdeauna că în această lume fiecare e diferit în felul lui și trebuie să le respectăm tuturor alegerile în viață, fără să avem ceva de comentat?! Ok, nu îți plac tutuajele, foarte bine, e dreptul tău să nu îți placă, dar nu te apuca să îl jignești pe ăla căruia îi plac și le poartă, pentru că nu e cu nimic mai prejos decât tine, ba din contra, poate e mai deștept decât tine și a realizat mai multe în viață. Poate că nici mie nu îmi place cum se îmbracă unul sau altul, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă apuc să-l înjur și să-l jignesc. E o chestiune de cei 7 ani de acasă. Trebuie să ne respectăm între noi și să respectăm alegerile fiecăruia, chiar dacă poate nu suntem de acord cu ele. Se numește democrație și liberul arbitru.

Haideți să avem puțin respect pentru oamenii care poartă tatuaje! Pentru că nu se știe când unul dintre ei poate să devină superiorul sau șeful vostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.