Însemnări

Să eliminăm trecerile de pietoni clasice

Nu serios, v-aţi gândit vreodată că sunt inutile şi provoacă prea multe accidente. V-aţi gândit că am ajuns ca nici pe zebră, acolo unde se presupune că ai prioritate, nu mai eşti în siguranţă? Eu da, şi am soluţia perfectă prin care le putem elimina. Nu le eliminăm de tot, ci doar să le ridicăm un pic mai sus. Eu zic că am avea mai multe de câştigat dacă trecerile de pietoni ar fi la un nivel mai ridicat peste stradă, aşa de vreo câţiva metri în sus. Poate aşa scăpăm de accidente, că prea s-au înmulţit în ultima vreme, mai ales în oraşul candidat la capitala culturală europeană, Cluj-Napoca.

Imaginaţi-vă ceva de genul exemplificat în desenul de mai jos, dar de-a latul străzii. Este că am scăpa de accidente, de statul la semafor şi de datul în judecată şoferii care te-au luat pe capotă?

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

4 Comments

 • ro-personale

  Cu cei bolnavi de artrită ai încercat să vorbeşti să le ceri părerea? Dar mamelor ce împing cărucioare? Dar invalizilor?
  Nici cu subtraversări nu cred că ar merge!
  Dar cu benzi limitatoare (acele cocoaşe sau poliţişti morţi) de viteză puse la 40 de m şi la 25 m cred că faci treabă!

  RăspundeRăspunde
 • daniel rus

  crede-ma, s-au gandit si altii la solutia asta, dar s-au mai gandit si la ceea ce implica ea. oare cum crezi ca ar trece un om in varsta cu bagajele de la piata peste trecerea asta?

  RăspundeRăspunde
 • Sf. Vasile

  acuma mai sunt si mici impedimente, ca sa le zic asa, dar cred ca cu un pic de creativitate s-ar rezolva si astea.

  sa fiu sincer la carucioare si batrani nu m-am gandit, dar daca imi pun acuma rotitele in functiune cred ca o solutie ar fi un mini lift si panta pentru carucioare, dar asta deja-s SF-uri.. :))

  @mihai, mai am si io speranta ca ceva se mai schimba in bine in tara asta.

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.