Sport pe pâine

Să fim optimiști – Trecem de grupe la EURO 2016! #HaiRomania

Asta e părerea mea sinceră. România va trece de faza grupelor la EURO 2016! Ce atâta pesimism, ce atâta negativism, ce atâta neîncredere, mie îmi place să gândesc optimist, tot timpul am fost așa, iar acum speranța mea este că vom trece de această grupă la EURO 2016. Haideți să avem încredere, măcar o dată, poate pentru ultima dată, în tricolorii noștri și în tata Puiu. Am căzut într-o grupă foarte accesibilă, cea mai lejeră grupă în care puteam cădea, iar dacă nu trecem de ea atunci chiar suntem cei mai proști din curtea școlii și nu mai avem ce să căutăm vreodată la un turneu final, fie el mondial sau european. Dacă nici acum nu trecem de faza grupelor ar fi cazul să nu mai avem niciodată pretenții de vreun turneu final. Niciodată. Dacă nici dintr-o asemenea grupă accesibilă nu ne calificăm, am putea foarte bine să desființăm naționala.

Am avut un noroc teribil și am reușit să evităm adversari de calibru ca Spania, Germania, Italia, Portugalia, Belgia, Suedia, Turcia, Cehia sau Anglia și am dat peste adversari care, din punctul meu de vedere, pot fi bătuți. Asta e părerea mea, nu dați cu parul. În afară de Franța, restul mi se par slăbuțe. Franța are avantajul statutului de echipă gazdă și va juca pe propriul teren. Albania? Hai să fim serioși, dacă ajungem să ne temem de albanezi ne merităm soarta. Și da, pe lângă că sunt optimist sunt și realist, Franța e favorită la locul 1, le recunosc valoarea lotului și sunt peste noi la acest capitol. Dar Elveția? Ne batem cu ei pentru locul 2, asta-i clar! Noi avem șansa noastră, ei o au pe a lor. Și chiar dacă elvețienii au jucători din toate marile campionate ale Europei, eu zic că putem să producem surpriza și să scoatem puncte din meciurile cu ei.

Ne așteaptă meciuri grele, fără discuții, meciuri intense, spectaculoase și echilibrate, sunt absolut convins de asta, la finalul cărora sper să fie bine pentru noi. Fiecare echipă își va juca șansa ei până la capăt, iar noi trebuie să intrăm hotărâți pe dreptunghiul verde, motivați, deciși și cu gândul numai la victorie. Sper că băieții aceia, indiferent cine vor fi, care vor avea onoarea să îmbrace echipamentul echipei naționale și să poarte tricolorul pe piept să atace non-stop, să facă un presing agresiv și să joace ofensiv în fiecare meci, pentru că numai așa putem câștiga. Dacă pornim din start cu gândul că nu avem șanse putem foarte bine să stăm acasă și să ne jucăm pe xbox.

Mentalitatea asta tipic românească de a ne crede deja înfrânți înainte de a lupta mă dezgustă și denotă o lipsă de ambiție, motivație și determinare, caracteristici pe care poporul român le posedă de atâția ani și care s-au văzut în rezultatele modeste pe care naționala le-a avut în ultimii ani.

Haideți să îi criticăm după ce îi vedem la lucru. Dacă vor juca ca niște cizme așa cum ne-au obișnuit în trecut și ne vor face de rușine, atunci îi vom critica și vom mătura pe jos cu fiecare dintre ei, dar nu înainte, acum trebuie să avem încredere în ei și să le ținem pumnii strânși.

Hashtag-ul oficial pentru EURO 2016 trebuie să fie, fără doar și poate: #HaiRomania

euro 2016 grupe

Să ne bucurăm de această prezență la un turneu final european de 7 ani așteptată. Îmi era dor la nebunie să îmi văd țara în elita fotbalului european.

Programul meciurilor României în Grupa A

Vineri 10 iunie
Franța — România (Stade de France — Saint-Denis, 22:00, ora României)

Miercuri 15 iunie
România — Elveția (Parc des Princes — Paris, 19:00)

Duminică 19 iunie
România — Albania (Stade de Lyon — Lyon, 22:00)

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.