Sport pe pâine

Să ne scoatem pălăria în faţa Simonei Halep

O performanţă notabilă şi care merită să fie menţionată, să rămână în analele internetului şi pentru posteritate. La doar 21 de ani, Simona Halep a reuşit să urce pe locul 19 în clasamentul WTA, după ce a câştigat finala turneului de la New Haven, învingând-o pe Petra Kvitova (9) în două seturi (6-2/ 6-2). După 12 ani, o româncă urcă în top 20 mondial, fiind a patra reprezentantă a României care se clasează în top 20, după Virginia Ruzici, Ruxandra Dragomir și Irina Spîrlea.

simona halep
foto sportb.ro

Simona a jucat 4 finale în 2013 şi nu a pierdut nici una, la Nurnberg, Hertogenbosch şi Budapesta. În total are 7 finale, din care a pierdut doar trei.

Dacă o ţine tot aşa, ar putea ajunge în top 10 WTA anul viitor şi, de ce nu, chiar s-o detroneze pe Serena de pe primul loc. Pentru că e capabilă şi are calităţile necesare să se impună într-un duel cu numărul 1 mondial.

În semn de respect pentru performanţa uluitoare a Simonei, eu îmi scot pălăria în faţa ei şi îi doresc multă baftă în viitoarele turnee. Sper să o vedem cât mai curând în top 10 mondial.

Mi se pare incredibil cum la băieţi nu prea mai contăm în tenisul mondial, dar fetele reuşesc performanţe demne de remarcat şi ţinut minte. Brafo, fetelor! Ţineţi-o tot aşa.

Foto Sportb

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

One Comment

  • Kelli Leblanc

    Sportiva româncă obține astfel acum al patrulea titlu din carieră, după cele din Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch şi Budapesta. Toate câștigate anul acesta. De asemenea, Simona a obţinut pentru prima dată un titlu din categoria Premier. Anii trecuți a mai jucat alte trei finale, două la Fes (2010 şi 2011) şi una la Bruxelles (2012), pierdute însă.

    RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.