Clujul meu

Să semnalăm un derapaj media la Monitorul de Cluj

În presa clujeană toată lumea știe că Monitorul de Cluj a fost cândva ziarul de casă al fostului PDL și al Primăriei Cluj-Napoca – nu e niciun secret, tot Clujul știe asta – primind în schimbul osanalelor zilnice dedicate în urmă cu ceva timp lui Boc anumite fonduri și foloase materiale. Numai că aceste fonduri au cam dispărut în ultima vreme, iar Monitorul a devenit subit anti-Boc și anti-primărie, lucru care se poate vedea fără probleme în atacurile tot mai dese la adresa primarului și a celor din anturajul lui, de unde putem trage concluzia că și-au găsit alt sponsor care să-i țină în viață si să le ofere un fursec. Mi-e scârbă de această formă de jurnalism făcut pe interese.

Până în această seară când am citit această mizerie de articol, cu titlul „Așa parchează milițenii lui Boc”, scris într-un stil de blog și nesemnat de nimeni, evident, că așa se poartă mai nou prin presă – o dăm anonimă ca să nu ne cheme cineva pe la tribunal – Monitorul de Cluj era un ziar ok pe care îl urmăream, aveau articole bune uneori, muncite și scrise bine, cu o echipă de jurnaliști cu experiență în spate, dar derapajul acesta m-a făcut să le spun adio definitiv. Sau cel puțin până după alegerile locale din 5 iunie. Nu poți scrie un asemenea articol mizerabil, care e atac pe față toată ziua și fără să respecți măcar normele elementare de etică și deontologie jurnalistică. Asta demonstrează că jurnalismul nu e pentru tine și e cazul să te gândești serios să îți schimbi profesia. Poate încerci să-ți trimiți CV-ul la KFC sau Mc, acolo ai toate șansele să reușești.

Nu zice nimeni să nu critici pentru că asta trebuie să facă presa în general – să critice și să publice adevărul – dar fă-o respectând anumite norme de etică jurnalistică, relatează obiectiv și imparțial orice știre ai, nu da impresia că ai ceva de împărțit  cu un anume personaj din anturajul vizat și te folosești de influența ziarului pentru care lucrezi să-l ataci murdar. Asemenea lucruri nu se fac în presa adevărată, care se respectă, doar că la noi presa adevărată pare de multe ori așa o utopie, un mit și mulți încearcă să ne convingă de acest lucru prin tot felul de derapaje media, cum e acest exemplu.

Cum era titlul corect și decent în cazul de față?

Un reprezentant al Poliției Locale Cluj-Napoca, surprins parcând neregulamentar pe trotuar – FOTO

Iar conținutul trebuia scris într-o manieră decentă, dar nu sub forma unui punct de vedere de blog personal, după cum arată acest articol.

La ziarul pe care l-am fondat, eClujeanul.ro, care face imediat 4 anisori de cand exista, nu veți vedea niciodată asemenea derapaje și articole tendențioase pentru că noi suntem un ziar total liber, nu îmi dictează nimeni ce să scriu, nu îmi cântă nimeni în strună, nu am contracte publice cu anumite regii si institutii ca alții, nu iau bani de la primarie, nu sunt pe ordinul de plata al vreunui politician, nu am șantajat pe nimeni pentru niscaiva leuți, nu am mințit niciodată în vreun articol, nu am denaturat adevărul, nu am niciun interes cu vreun om de afaceri sau politician ca alții, nu am făcut atacuri gratuite și fără dovezi la adresa unor persoane publice și nu am transformat ziarul într-unul de răfuieli și reglări de conturi. Independent până la capăt.

3 Comments

 1. Tu il pupi in cur pe alexa, ai reclama de la el, scrii de el si faci pe sfantu….vierme de doi bani ce esti!!!

  RăspundeRăspunde
 2. nu aci…pe eclujeanul.ro ai baner cu fata porcului…da tu esti mai porc decat el…huo ba!!!!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundeRăspunde
 3. Se numeste un contract de publicitate electorala, in caz ca nu ai aflat, iar articolele sunt marcate cu (P), asa cum e normal Si alte ziare incaseaza publicitate electorala, adica bani. Ce ai fi vrut, Madaline, sa scriu gratuit? La fel voi sustine si alt candidat la alegeri, tot in baza unui contract. Dar tu esti prea mic in gandire sa intelegi cum functioneaza.

  Te salut

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.