Clujul meu

Scurta scrisoare deschisa catre Consiliul Judetean Cluj

statuie Mircea Luca
foto asr1919.ro

Stimate Consiliu Judetean Cluj,

Nu ma voi lega de decizia pe care ati luat-o de a numi Aeroportul International Cluj dupa „Craisorul muntilor” – Avram Iancu, desi nu o inteleg si nu-i vad rostul. Daca tot s-a vrut respectarea valorilor romanesti, un lucru de apreciat, de ce nu s-a putut alege un nume care sa aiba si legatura cu aviata, totusi? Inteleg ca Aurel Vlaicu poarta denumirea Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, iar Traian Vuia pe cel din Timisoara, deci probabil s-ar fi creat o confuzie, dar sunt convins ca se putea gasi un nume important al aviatiei romane care sa dea numele aeruportului nost’ drag.

Dar altceva e ceea ce vreau sa va intreb in aceasta mica scrisoare.

Daca tot sunteti atat de porniti in respectarea valorilor romanesti, de ce stadionul Cluj Arena nu poate purta denumirea unei valori a Clujului, Dr. Mircea Luca, ma intreb eu? Doctorul Luca a fost o mare glorie a sportului clujean, un Simbol al celui mai iubit club de fotbal din Transilvania, Universitatea Cluj, si unul dintre fotbalistii reprezentativi ai orasului si judetului.

In curand statuia doctorului Luca va fi terminata si va fi amplasata in fata Arenei – un proiect al Asociatiei „Sepcile Rosii 1919” – iar acum ar fi un moment bun pentru ca dumneavoastra, dragi consilieri judeteni, sa intrati in scena si sa propuneti ca stadionul sa poarte numele regretatului Mircea Luca, iar la inaugurarea statuii ce va avea loc candva, nu stiu cand, numele stadionului sa fie schimbat in Arena „Dr. Mircea Luca”.

Ar fi o actiune normala care v-ar garanta respectul multor clujeni si v-ar aduce si putin capital politic la alegeri.

Cu respect,
Un suporter al Universitatii Cluj.

Foto asr1919.ro

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

2 Comments

 • FlyinG

  1. Cluj Arena nu este arena Universitatii

  2. Cluj Arena este arena mun. Cluj Napoca, deci oricine poate juca acolo, nu este arena unui club anume

  3. Nu vad corect de ce sa poarte numele unei foste glorii a Universitatii din moment ce si ei platesc chirie pentru a juca acolo

  Pace.

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  Corect, e arena Clujului, iar Universitatea este echipa fanion a orasului, echipa simbol a Clujului, a judetului, cea mai iubita echipa din Transilvania, deci Cluj Arena este casa lui „U”.

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.