Însemnări

Se apropie anul electoral

Se simte mirosul de mici sfârâind pe grătarul politic. 2012 e an electoral dacă nu ştiaţi, nici pe mine nu mă interesează prea mult, dar mă amuză când văd cum se dau lupte grele între partide în perioada asta. Chiar mă distrez când  îi văd, nu mă enervează deloc, mă distrează, politica românească a devenit o comedie în adevăratul sens al cuvântului. Se schimbă lideri de partide, se fac coaliţii doi contra unu, se dau afară membrii care nu au interese comune cu ale partidului, totul pentru pregătirea alegerilor parlamentare şi locale de anul viitor. Se vor da lupte grele pentru ciolan şi pe un loc călduţ în parlament, mult mai grele ca-n anii electorali precedenţi, vor dispărea legături, prietenii, se va călca în picioare caracterul, omenia, respectul şi bunul simţ. Vor începe promisiunile, creşterile de salarii, pensii, facem asta şi facem cealaltă, votaţi-ne pe noi, pomenile electorale cu mici şi bere, kiturile promoţionale pentru voturi ce conţin pixuri, brichete, tricouri, şepci, baloane în culorile partidului. Deja a început Boc să pregătească terenul, opoziţia îşi pregăteşte armele grele, mai o moţiune, mai un congres de partid organizat cu fast şi promovat intens de media care nu mai pare deloc imparţială.

Realitatea şi Antena 3 nu mai sunt deloc televiziuni de ştiri, o ştie toată lumea, sunt arme de manipulare împotriva guvernului. Vor fi şi în 2012 cheia alegerilor.

Iar noi ne vom pregăti popcornul pentru a asista la un an electoral mult mai picant ca de obicei. Şi vom merge în zi de alegeri şi vom vota cu cine considerăm noi de cuviinţă că merită. Am certitudinea şi sper că măcar în acest an electoral ce urmează nu se va mai vota cu care dă şi care promite mai mult. Vor fi jocuri de culise, ca-ntotdeauna, pentru că nu ne-am născut la locul potrivit ca să nu fie, dar am speranţa că oamenilor le-au revenit mintea la cap şi nu vor mai vota după culoarea partidului preferat ci după competenţe. Nici n-am pretenţii mari, nu?

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.