costin stucanBecaliotul mi-e cel mai antipatic personaj din ţara asta. Dacă unii dintre voi vă distraţi când îl urmăriţi pentru că, aparent, „face show”, eu am ales să-l ignor şi să nu-l mai bag în seamă. Astăzi, însă, fac o excepţie şi scriu din nou despre acest produs al mass-mediei şi ultima mizerie în care a fost implicat.

Pe scurt, jurnalistul Costin Ştucan a fost scos de pe TV pentru că dezvăluirile sale din emisiunea „Ora de Prosport” (sport.ro), indiferent care sunt ele, l-au deranjat pe ciobanul emancipat din Pipera, care a decis să interzică acreditările trustului PRO la meciurile Stelei, lăsând totuşi o portiţă pentru „prietenii mei”. „Dacă îl daţi afară pe Ştucan de la sport.ro, vă las”. Şi conducerea departamentului a cedat, a plecat capul şi l-au suspendat pe „netrebnic”. Prea puţin contează dezvăluirile, nu sunt la curent cu ele şi nici nu mă interesează, dar ideea în sine mi se pare de tot rahatul. Adică, ce credibilitate mai are un ziar, un trust de presă dacă suspendă un jurnalist la presiunile unui om influent, jurnalist care nu a făcut decât să-şi facă meseria? Din câte ştim cu toţii, rolul jurnalistul e să dezvăluie fapte şi întâmplări reale, să aducă în atenţia opiniei publice adevărul, iar trustul sau ziarul pentru care lucrează să-i susţină orice demers. Lucru care se întâmplă, din păcate, foarte puţin în mass-media românească, iar aici nu vorbim neapărat de sport sau de fotbal în special.

Practic, presa sportivă din Capitală a ajuns să facă un subiect din orice băşină a machedonului cu palat de aur. Prosport e jignire adusă presei sportive şi îşi poate schimba lejer denumirea în ProSteaua că nu s-ar vedea nicio diferenţă, Gazeta a ajuns să dedice trei sferturi din site zilnic clubului patronat de Becaliot, de parcă în România n-ar mai fi alte echipe, alte sporturi, alţi oameni de sport care merită să fie băgaţi în seamă, oameni de calitate care au demonstrat prin muncă că merită să se regăsească în paginile ziarelor şi care ajung să fie ignoraţi cu graţie. Nu contest că fiecare trust are jurnalişti foarte buni, cu coloană vertebrală, care fac cinste breslei şi nu acceptă să stea în genunchi în faţa Becaliotului, dar din păcate aceştia sunt foarte puţini, pentru că ceilalţi care se UMILESC în faţa respectivului sunt, din nefericire, majoritari. Hai să scriem despre orice flatulaţie a incultului ajuns parlamentar şi după aia să ne mirăm de ce presa sportivă e în groapă, salariile-s mici şi audienţa tot mai mică.

Eu am zis de multe ori că departamentul de sport al trustului PRO e condus de incompetenţi. Mulţi mi-au dat dreptate. E de ajuns să te uiţi doar la site-urile lor cum arată şi îţi dai seama. Titluri absurde, articole despre Steaua, Steaua, Steaua şi iar Steaua, titluri cu VEZI AICI, CLICK AICI şi aşa mai departe. Zero calitate, zero  sport, scandal şi iar scandal, cam astea sunt elementele care descriu cel mai bine jurnalismul sportiv inexistent al PRO-ului. Dar mai bine ne oprim aici că nu are rost să o lungim inutil pe subiectul ăsta, vroiam doar să fac o paranteză.

Sfatul meu pentru Ştucan acum. Costine, fă-ţi blog, că acolo nu te poate da nimeni afară şi nu-ţi poate impune nimeni ce să scrii/zici! Pot să garantez că vei avea mai mare succes cu blogul decât cu emisiunea. Te susţin.

Închei această postare plină de năduf cu o întrebare personală, stau şi mă-ntreb, oare până când va mai fi băgat în seamă Becaliotul şi ce minune trebuie să aibă loc ca să nu-l mai vedem şi să nu mai auzim de el, pentru că, din câte văd, individul se bucură în continuare de popularitate şi se află în lumina reflectoarelor bine-mersi?

PS: Decebal Rădulescu, alt jurnalist ajuns pe lista neagră a oierului, scrie bine pe subiect. Şi chiar dacă e de la trustul rival, nu uită ce înseamnă solidaritatea cu un coleg de breaslă. Tot respectul.

4 comentarii la „Până când va mai fi băgat în seamă Becaliotul?”
  1. Daca eu vin la tine pe blog si te fac ochelarist virgin fara nicio dovada, nu-i asa ca imi stergi comentariul, imi banezi contul sau imi dai block (daca e pe twitter)?
    Eh, cam asa s-a intamplat si aici. Pana la urma, tot „jurnalistii” astia l-au facut mare pe cioban, acum sa indure consecintele

  2. E cam exagerata comparatia ta, dar in fine. E parerea ta si ti-o respect. Eu ma gandesc ca un jurnalist, oricare ar fi el, n-ar fi adus niste dezvaluiri daca nu ar fi fost 100% sigur de ele si nu ar fi avut surse beton, ca nimeni nu e atat de nebun incat sa lanseze zvonuri si informatii fara sursa.

    Sa nu integelem gresit, doar anumiti jurnalisti l-au facut mare, nu toti. Sa nu generalizam.

  3. Repet din nou, unii, nu toti. Mai sunt cativa jurnalisti de calitate in tara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.