Din Romania

Se scumpesc si tigarile, din 2010

Anul 2010 va fi unul bogat în scumpiri, mult mai bogat decât anul precedent. Cresc accizele la ţigări, şi implicit şi preţul lor. Dacă stăm să ne gândim că anul acesta accizele şi preţurile au fost majorate de două ori, o dată în aprilie şi o dată în septembrie anul acesta, avem toate motivele să credem că indivizii aceştia vor să se alinieze cu preţurile după cele din UE. Nu contează că salariile sunt la fel, preţurile să crească. Şi se mai pun întrebări de genul: “De ce există atâţia cerşetori în România, atâtea jafuri, atâţia oameni care trăiesc pe stradă?” Nu e evident de ce?! În timp ce totul se scumpeşte în jur, iar salariile rămân pe loc, ce pretenţii să mai ai la un trai mai bun?

Un pachet de ţigări va costa în 2010 7,1 lei, iar în 2016 preţul va fi de 12,4 lei. Hai că până la 3 euro cât e pachetul de ţigări în Spania mai este.

Am fost acu’ două săptămâni să-mi iau o pereche de pantofi. Din 6 magazine în care am intrat, în 4 dintre ele erau preţuri de 4-5 milioane per pereche de pantofi. În celelalte două preţurile erau mai normale, în sensul că băteau undeva pe la 80-90 de lei. Ştiu că sunt din piele, de firmă, dar, după părerea mea, o pereche de 4 milioane nu e cu nimic mai bună decât una de aceeaşi calitate care are costă 80 de lei. Am purtat şi pantofi de 4 milioane şi de 80 de lei şi nu am văzut nicio diferenţă. Adică nu mi se pare că ăia de 4 milioane au ceva mai special decât ăia de 80 de lei. Să fim seriosi. Dacă se strică, amândoi se strică la fel, amândoi rămân mici la fel.

Pe mine mă lasă rece fazele astea cu “e de piele, de firmă”. Poa’ să fie şi din piele de puţă de papagal sau dincur de rinocer, nu mă tentează deloc să dau 4 milioane pe ei. Şi sunt sigur că mulţi dintre voi gândiţi aşa, în fond trebuie să fi un pic dereglat la bibilică ca să plăteşti atâta bănet pe o pereche de pantofi pe care o găseşti cu 80 de lei în piaţă.

Preţ de UE, salar de România.

Şi sunt destule firme cărora le merge de minune treaba, doar fraieri în România găseşti la tot pasul.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.