E plin de puști și puștoaice care scapă prin diverse metode de vigilența părinților și încep să facă diverse lucruri pe internet. Unii își fac conturi de facebook prin introducerea unei vârste mai mari, apoi încep să lase mesaje ca cele de mai jos la poze deochiate, în cel mai bun caz, dar alții ar putea comite nasoale, gen luat cardul lui tati și băgat pe site-uri dubioase sau intrat în dialog cu diverși dubioși necunoscuți. Sunt multe lucruri grave care se pot întâmpla, lucruri ce pot fi prevenite cu mai multă atenție din partea voastră, a părinților.

E doar un simplu sfat de la un om cu experiență pe internet, nu vă dau sfaturi de cum să vă creșteți copiii pentru că nu sunt în măsură să fac asta. Vă dau un sfat util, datorită activității mele online observ zilnic că s-a umplut facebook-ul de minori, ceea ce nu e ok. Faceți-vă timp pentru copiii voștri și supravegheați-i, mai ales dacă sunt încă minori, nu e greu deloc, e chiar simplu. Urmăriți-le activitatea online și verificați constant link-urile și site-urile pe care intră, iar dacă dați peste site-uri dubioase, blocați-le. Se poate face asta chiar foarte simplu.

Cred că avalanșa mare de minori care sunt activi pe facebook se datorează în special faptului că au părinți care nu prea le au cu calculatoarele, nu se pricep la tehnologie și nu se știu descurca pe internet, ceea ce e puțin cam grav, căci le va fi greu să își supravegheze pruncii pentru că nu vor știi cum și ce să facă.

Mă bucur că mă pricep cât de cât la calculatoare și cunosc foarte bine internetul, astfel încât, atunci când va veni vremea, îi voi putea supraveghea mai ușor activitatea online a copilului meu.

Tu știi ce face copilul tău pe internet?

 

minor facebook

minor pe facebook

Un comentariu la „Sfaturi pentru părinți: nu vă lăsați odraslele nesupravegheate pe net”
  1. Ori ca fac tampenii pe net, ori ca fac pe strada povestea e acceasi. Doar ca pe net pot stii mai multi, cred ca cel mai bine ar fi daca ar fi o instutie care sa verifice continutul dupa internet avand in vedere ce profit are facebook…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.