Sunt un mare fan al fotbalului german și urmăresc cu mare atenție desfășurarea Bundesligii, mai mult pentru echipa mea de suflet, Borussia Dortmund, dar și pentru că sunt fan al filozofiei de joc a nemților. Însă nu pentru asta am început postarea asta, ci pentru a evidenția un gest care a impresionat pe toată lumea la etapa din weekend-ul trecut, sâmbătă, pe 1 aprilie 2017.

La eternul derby dintre Schalke 04 și Borussia Dortmund, o rivalitate istorică între cele două formații, meci încheiat nedecis (1-1), s-a petrecut un lucru total atipic pentru lumea fotbalului, un moment pe care nu ai șansa să îl vezi în fiecare zi – o doamnă îmbrăcată în tricoul Borussiei a urmărit meciul favoriților din mijlocul galeriei rivalilor de la Shalke. O pată galbenă într-o mare albastră. Un fan adevărat. Curaj și respect! Civilizație, nene!

Imaginile sunt extrem de elocvente și ne demonstrează de ce nemții sunt unde sunt la capitolul fotbal și au unul dintre cele mai puternice campionate din lume.

Haideți să imaginăm ce s-ar fi întâmplat dacă la noi, în tragi-comedia fotbalului românesc, un fan al Stelei ar fi văzut meciul din mijlocul galeriei lui Dinamo, sau viceversa? Sau un fan CFR ar fi stat în mijlocul galeriei Universității Cluj îmbrăcat în tricoul favoriților? Sau un suport UTA ar fi stat în mijlocul galeriei lui Poli? Și exemplele pot continua. Credeți că ar fi scăpat nebătut, neînjurat, nescuipat și fără să primească ceva in cap? Răspunsul îl cunoaștem cu toții și e cât se poate de evident, mai ales pentru că suntem în România și știm foarte bine ce fel de indivizi sunt pe stadioanele patriei. 

Gestul femeii nu a trecut neobservat nici de echipă, iar fundașul Borussiei, Marc Bartra a postat pe Twitter un mesaj că își dorește să o cunoască pe această doamnă și să îi ofere tricoul său de joc. Așa s-a născut viralul #SheLovesBVB pe Twitter.

Un comentariu la „#SheLovesBVB – Civilizația fotbalului german”
  1. Foarte tare, si eu urmaresc fotbalul german deoarece este spectaculos iar stadioanele sunt pline la orice meci din prima liga pana la ultima, dar comparatia cu galeriile noastre de fotbal este cam mult. Consider ca suntem mai civilizati fata de fanii multor echipe europene, chiar si in cazul de fata galeriile se mai ciocnesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.