De neinteles

Şi bărbaţii pot fi casnici câteodată

Având în vedere că mulţi bărbaţi se simt oarecum ruşinaţi să se ocupe de treburi casnice şi să facă curăţenie, lăsând toate aceste activităţi pe seama mamelor, iubitelor sau soţiilor, există o tipologie de bărbat casnic şi care nu are nicio problemă să facă curăţenie, să spele un geam, să aspire sau să spele vasele.

Din această tipologie fac şi eu parte şi nu mi-e ruşine să recunosc. De mic copil am învăţat să muncesc la treburile casei, să pun osul la treabă, cum se spune, iar de ani buni spălatul geamurilor, aspiratul, ştersul prafului sau bătutul covoarelor înainte de sărbători şi după sarbatori intră în atribuţiile mele. Asta fac de ani buni şi asta voi face până la bătrâneţe, nu fug de treburi casnice, ci le înfrunt.

Nu am înţeles niciodată de ce mulţi bărbaţi fug de munca casnică ca dracul de tămâie şi se simt ruşinaţi să recunoască când fac curăţenie!? De ce ţi-ar fi ruşine să munceşti şi să contribui la treburile casei? Nu e un lucru normal, nu ar trebui să fie un obicei de familie, în care fiecare să îşi împartă treburile, iar astfel şansele de a fi finalizate mult mai repede cresc şi ne rămâne mai mult timp pentru activităţile preferate?

Mulţi trăiesc cu impresia asta că dacă se ocupă de treburi casnice le scade, vezi Doamne, masculinitatea şi nu se mai simt bărbaţi făcând treburi femeieşti. Dacă dai cu un aspirator, speli un geam sau dai cu o mătură prin casă nu te face să îţi scadă rangul de mascul alpha şi nu eşti exclus din comunitatea masculilor. Masculinitatea nu se măsoară în treburi casnice, dacă le faci nu înseamnă că eşti mai puţin bărbat decât dacă nu le-ai face. Şi nu e nicio ruşine să mai pui osul la treabă din când în când în procesul de curăţenie. Chiar deloc. Ar trebui să fie o mândrie.

A fi casnic nu înseamnă a fi mai puţin bărbat, ci înseamnă a fi descurcăreţ, muncitor şi preocupat de habitatul unde îţi duci traiul de zi cu zi, iar contribuţia ta la treburile casnice înseamnă că îţi place să trăieşti într-un mediu plăcut şi curat.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.