Blogosfera

Situaţia blogosferei clujene în septembrie 2017

Am rămas tot mai puţini bloggeri activi în Cluj-Napoca, iar comunitatea care altădată era unită, din păcate, s-a cam destrămat, a devenit inertă şi apatică. Nu s-a mai organizat de câteva luni bune clasicul #clujblogmeet din ultima miercuri a lunii, nu mai avem nicio iniţiativă cu care să ieşim în evidenţă, iar blogosfera clujeană nu se mai remarcă cu nimic, din păcate. Fiecare e implicat în diverse proiecte personale, au alte treburi şi afaceri, iar blogging-ul a trecut în plan secund pentru mulţi.

Hai să facem un remember a două dintre acţiunile organizate de comunitatea bloggerilor din Cluj, doar pentru cunoscători: frigăruia de 100 metri de la Zilele Clujului din 2011 sau roboţelul din pachete de ţigări de la Polus, plus altele şi altele de care nu îmi mai aduc aminte.

M-am hotărât să fac o scurtă analiză a situaţiei blogosferei clujene la zi, ca să vedem unde ne situăm şi câţi am mai rămas activi în anul domnului 2017. Nici eu nu mai sunt foarte activ pe blog cum eram cândva, recunosc şi îmi fac mea culpa, dar sunt alţii care s-au lăsat de meseria asta 2.0 de tot. Fără să punem la socoteală fashionistele cu blog ale Clujului, căci pe ele nu le urmăresc şi nici nu le cunosc, iată care sunt cei mai activi bloggeri clujeni în 6 septembrie 2017.

1. tvdece.ro – de departe ei sunt cei mai activi la ora actuală, scriu cel mai des şi sunt cei mai urmăriţi. Felicitări, fraţilor, pentru dăruire şi perseverenţă! Bine, ei au avantajul că-s doi şi blogul e un family business, dar totuşi e de apreciată pasiunea.

2. Groparu – Al doilea cel mai activ veteran al condeiului bloggeristic este binecunoscutul regizor Radu Băzăvan, care între două partide de pescuit, o plimbare cu ăla micu’ şi trei taskuri rezolvate la jobul lui foarte solicitant, mai reuşeşte să bage şi nişte material pe blogu-i personal atât de citit de lumea 2.0.

3. Ciulea – De când a luat-o pe calea antreprenoriatului, s-a apucat de biznisuri şi i-a crescut barba de hipster, blogul nu prea mai reprezintă o prioritate pentru el, iar postările sunt destul de răruţe. E de apreciat totuşi că printre contracte încheiate mai reuşeşte să #reziste şi să îşi facă timp şi pentru un articol pe blog. Doamne ajută şi la mai multe!

4. Robert Katai – Salut trecerea marketerului instagrammist pe .ro. Sper să reuşească să scrie mai des şi să fie mai activ.

5. Andrei Albu – Tare activ e şi moldoveanul ardelenizat. Între două cântări la chitară şi trei codări mai reuşeşte să bage şi un articol, două pe blog.

6. Robin Molnar – era culmea ca un IT-ist să nu fie activ pe blog, mai ales că o arde toată ziua pe web 2.0, ca IT-iştii.

7. Stilmasculin.ro – omul cu stilul masculin încă #rezistă şi el în acest mediu. E bine.

8. Lucian Cuibus – încă e activ şi el pe blog. Doamne ajută şi inspiraţie multă.

9. Călin Biriş – omul cu marketing-ul reuşeşte să îşi facă timp şi pentru blog. El scrie mai mult de chestii din astea serioase legate de marketing, publicitate, comunicare, edvărtaising şi alte asemenea.

10. Petru Dolhescu – nu mai scrie atât de des ca altădată, dar o mai face şi trebuie să îl menţionăm si pe el în această sinteză de mare angajament.

11. Spi-Oana – când nu ne dă picanterii de sub fustă, mai scrie şi pe blog din când în când.

No, cam ăştia cred eu că au rămas cei mai activi bloggeri clujeni la ora actuală şi cei care investesc mai mult timp în blogging, însă stau şi mă întreb, oare ceilalţi care au fost activi cândva şi acum au trecut într-un con de umbră ce mai fac, mă refer aici la domnu’ de la primăriedomnu’ de la Electricadomnu cu securitatea 2.0, iar pe domnu’ cu barbă l-au suspendat A-Listerii că era prieten cu haterii.

Cred că se cuvine un update pe 2017 la panoul bloggerilor clujeni de la primărie, zic.

1 Comment

  1. In toata tara s-a subtiat activitatea pe bloguri, si asta de citiva ani. E efectul normal de profesionalizare, as zice eu: romanii dispusi sa scrie complet gratuit nu prea exista, iar din ceilalti, prea putini sunt destul de competenti incit sa merite platiti.

    RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.