Nu, nu merge cu planşe, prezentări cu „de ce nu e bine să fumezi” sau afişe, astea-s bullshit-uri şi timp irosit de pomană. Vă chinuiţi degeaba şi nu faceţi decât să vă râdă puştimea în nas. Nici măcar cu amenzi nu merge, pentru că, are tata şi mama bani. Soluţia ideală pentru a combate fumatul în şcoală e munca în folosul şcolii. Fumezi? Ia dă-i tu cu mopul niţel pe coridoare. A, îţi place să speli coridoare şi continui să fumezi, nu-i bai, trecem la baie, unde toaletele abia aşteaptă să fie lustruite. Cu periuţa de dinţi. Cui îi pasă că te murdăreşti, că-ţi strici manichiura şi ajungi de râsul şcolii, data viitoare lasă ţigara şi pune mâna pe carte. Parol.

Să vezi cum nu le mai arde tinerilor de fumat în incinta şcolii, că ştiu că dau de greu dacă pun ţigara în gură şi nu dă bine la imagine. Momentan merge treaba la un liceu din Gorj, trei zile nu sunt primiţi la ore, dar obligaţi să fie la şcoală pentru diverse activităţi extraşcolare şi curăţenie. N-ar strica ca această metodă să fie aplicată la nivel naţional.

Şi n-ar strica nici ca părinţii să-i pună niţel la muncă. Fumezi? Bagă 3 săptămâni de spălat vase, 2 săptămâni de şters buda cu periuţa de dinţi şi o lună dus gunoiul. Ştiu că sunt urâte şi groaznice, cel puţin partea cu periuţa de dinţ la budă, asta-i şi ideea, să simtă pe pielea lor ce înseamnă să fumezi. Că dacă cu vorba bună nu înţeleg, poate vor înţelege cu munca că ţigările le fac mai mult rău decât bine. Şi apoi să vezi tu cum nu le mai arde de vicii şi ţigări. Numai un pic trebuie să pui piciorul în prag, ca şi părinte ori director de şcoală, numai un pic!

2 comentarii la „Soluţia ideală pentru combaterea fumatului în şcoli”
  1. Acum sincer: Tu cat de des speli vasele si de cate ori cureti pe an WC-ul cu periutza???

    Zici niste sanctiuni, pe care sa zicem nici tu nu le`ai face acasa!

  2. Bine şi tu acuma, nu trebuie să iei chiar mot-a-mot ce am zis. Aia cu periuţa de dinţi era mai mult să dea culoare articolului, să-l facă mai interesant :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.