Azi noapte am reusit sa adorm, dupa mult timp, la ora 1:30, desi am ajuns acasa pe la 12:30 de la gala de deschidere a Festivalului de Stand Up Comedy (FISC). Oricat m-am strofocat si m-am fortat sa adorm imediat cum am ajuns acasa, nu am putut deloc, naiba stie de ce, caci, de regula, nu am probleme cu somnul, iar altadata adorm dus de pe la 22-23. E un adevarat record pentru mine sa stau treaz pana la o ora atat de tarzie.

Rezultatul l-am vazut a doua zi, adica astazi, cand m-am trezit cu greu sa merg la munca, iar eu chiar nu am probleme cu trezitul dimineata, aud alarma telefonului si ma trezesc fara probleme singur. Dar in dimineata asta m-am trezit foarte obosit si rupt, lucru care nu imi place deloc, ca nu ma simt atat de productiv si fresh pe cat mi-as dori. Eu sunt un om foarte activ pe timpul zilei, imi place sa merg la munca bine odihnit si cu chef, relaxat, nu sa incerc din cinci in cinci minute sa-mi tin ochii deschisi. Nu beau cafele deloc, nu fumez si prefer sa fiu cat mai odihnit pe timpul zilei. Eu sunt o persoana care pretuieste somnul cu adevarat, nu imi place de fel sa stau noaptea peste ora 12, din simplul fapt ca prefer sa ma trezesc super-fresh. Tot timpul mi-a placut sa ma trezesc bine dimineata, relaxat si odihnit, iar de asta ora la care de regula ma pun la somn e 23, ora la care ma odihnesc bine. Nu am fost niciodata somnambul si nici nu am avut vreodata probleme cu dormitul.

sleeping cat

I-am tot auzit pe unul si pe altul cum imi explicau ca ei nu pot adormi mai repede de 3 sau 4 din varii motive si niciodata nu i-am inteles. Fratilor, ce naiba faceti toata noaptea, ca nu-i ca si cum ai avea ce vedea la TV si sa-ti pierzi noptile pe internet aiurea iarasi nu vad la ce te ajuta. Bine, daca muncesti online, atunci da, putem spune ca iti pierzi noptile constructiv si pentru ceva util, dar restul care o ardeti de-a-n pixu’ pe net, ce explicatie aveti, de ce nu va odihniti organismul? Nu ma leg de cei care sunt workaholici si lucreaza noaptea, cei care au copii sau batranii, intrebarea e pentru cei care muncesc si se trezesc dimineata sa mearga la birou, nu au copii si nici nu sunt obligati sa lucreze noaptea. Desi si workaholicii ar trebui sa puna mai mult pret pe odihna si sa lasa dracului munca pe timpul zilei, ca nu va plateste nimeni orele de noapte in care munciti de acasa. Odihna si somnul sunt sanatoase, pretuiti-le!

Se zice ca cel mai bun somn e cel dinainte de ora 12 noaptea si pot spune cu mana pe inima ca intr-adevar asa e. Am adormit intr-o zi pe la ora 9 seara si m-am trezit dimineata mai odihnit ca niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.