Clujul meu

Sper să nu o dau în paranoia la bătrânețe

Ieri, în timp ce eram cu treabă pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca, pour le connoisseur, strada în oglindă, am găsit sceneta de mai jos de la „Prinderea lui Horia-Cloșca” realizată din metal și prinsă de un perete.

Mi s-a părut foarte faină, motiv pentru care i-am tras și o fotografie, să o am pentru posteritate. Da, era realizată din metal, în caz că poate vă gândiți că e din piatră. Și după ce am făcut poza cu telefonul, o tanti octogenară de etnie maghiară a ieșit în poartă și m-a luat la întrebări, cu un ton ușor amenințător, eu fiind într-o curte, că acolo era sediul companiei unde aveam treabă.

– Ce faceți aici?
– Am făcut o poză la lucrarea asta frumoasă…
– Da’ nu cred că aveți voie să faceți poze…
– Păi de ce, zic eu, e doar o poză, nu am nevoie de ea acasă.

Am făcut fotografia și am intrat unde aveam treabă, lăsându-o pe tanti să vocifereze niște lucruri pe care nu le-am înțeles.

Serios, am făcut doar o poză, nu e ca și cum aș fi încercat să o ciordesc de pe perete. Dacă încercam, era altceva, dar nu am făcut-o. Când vor învăța unii să nu mai fie atât de paranoici și să vadă amenințări la tot pasul.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.