Clujul meu

Spune NU cerșetoriei la Cluj!

În fața supermarket-ului Profi din cartierul select Grigorescu s-au aciuat în ultimele săptămâni un grup de țigani care cerșesc zilnic fix în fața intrării în magazin, fără ca oamenii de pază să miște vreun deget sau să ia atitudine, deși țiganca cu plodul în brațe din imagine se află pe proprietatea magazinului și e cam de datoria angajaților să o trimită la plimbare, în special a omului de pază. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă, iar țiganca vine de câteva săptămâni acolo. În alte zile e un bătrânel care stă în fund în fața intrării și își lasă piciorul infectat la vedere pentru a stârni milă și niscaiva leuți. Și stă acolo ore în șir, în fiecare zi, fără ca vreun angajat sau om de pază să îl gonească. În alte zile sunt niște puradei trimiși la cerșit, la care trebuie să ai mare grijă la buzunare, că ăștia mici au un talent special de a li se lipi de mână diverse lucruri de prin buzunarele oamenilor.

Ori cerșetorii aceștia plătesc „chirie”pentru spațiul pe care îl ocupă abuziv în față intrării în magazin sau oamenii de pază au comision din profitul lor, ori angajații Profi sunt atât de prost plătiți încât îi doare-n bască de țiganii care le agasează clienții. Înclin să cred că e varianta a doua.

cersetoare profi grigorescu cluj-w800-h600

Eu sunt anti-cerșetorie convins și mă lupt în fiecare zi să îi conving pe oameni să nu mai susțină „meseria” asta. Această plagă a societății cu datul de bani paraziților care te agasează efectiv pe stradă și la terase trebuie să înceteze odată și odată. Hai să vă spun ceva sincer. Voi, cei care susțineți cerșetoria cu un leu, doi sau cinci, nu o faceți ajutând niște oameni nevoiași, ci încurajați niște putori și niște leneși cronici să nu muncească deși sunt sănătoși și au fizic apt de muncă, pentru că e mai ușor să ceri bani pe stradă cât timp există fraieri care să cotizeze decât să pui osul la muncă. Ăia cărora le dați bani pe stradă fix siguri că nu-s nevoiași, nu mai fiți naivi să le credeți poveștile lacrimogene.

Tu muncești din greu opt ore pe zi, în timp ce parazitul stă relaxat și odihnit cu mâna întinsă și face mai mulți bani într-o zi decât faci tu într-o lună. Ți se pare corect?

Spune NU cerșetoriei! 

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.