Sport pe pâine

Strategie versus disperare in fotbalul romanesc

În fotbal, luna ianuarie este luna disperării. Majoritatea cluburilor încearcă să-și peticească loturile pe posturile în care au apărut deja rupturi – musculare sau de valoare, nu mai contează -, astfel încât să ducă sezonul la capăt cu bine. Mulți au făcut târguri proaste astă-vară, așa că acum trebuie să repare ce mai poate fi reparat. Iată, de exemplu, Steaua, care, după cum ne spune cântecul, „este numai una și ne mândrim cu ea întotdeauna”. În vară a vândut bine și a cumpărat prost, pentru că Gigi Becali vrea să facă mai mult afaceri decât performanță. Evident, asta este treaba omului, face ce vrea pe banii lui. Partea frumoasă este că apare zilnic la televizor să-i asigure pe suporteri că el bagă bani pentru a avea rezultate. E adevărat că nu-i convine să aibă pe cineva în față în clasament, dar dacă s-ar putea cu investiții cât mai mici, atunci ar fi perfect. Când își dă seama că e groasă, Becali începe să cumpere tot de la Astra, doar, doar o transfera și titlul la Steaua. I-a luat pe Enache, Boldrin, De Amorim, acuma a venit și Alibec, iar din vară vine și Morais, după cum puteți citi mai multe amănunte aici, pe un site de pariuri sportive, care are și știri din diverse sporturi.

Din câte îmi dau seama, departamentul de scouting al Stelei se află la Astra. E un fel de delegare de competențe pe care bucureștenii le-o oferă giurgiuvenilor după principiul: „dacă vă place vouă, îl luăm noi”. După cum probabil că ați citit, Steaua l-a transferat și pe Gnohere de la Dinamo. Nu mai contează că l-am luat și pe Alibec, important este să dăm frâu liber disperării și să cumpărăm tot ce putem acum, dacă n-am știut s-o facem la timpul potrivit. Dacă s-or călca în picioare pe teren, asta este, rezolvăm la vară cumva, poate mai apare ceva între timp în curtea Astrei.

Dacă în Capitală ne-am lămurit cum stă treaba cu profesionalismul, să mergem către una dintre marginile țării și să ne scoatem încă o dată pălăria în fața lui Gheorghe Hagi pentru managementul pe care îl are la Viitorul Constanța, echipă aflată în momentul de față pe primul loc în Liga 1. Spre deosebire de cei de la Steaua, Hagi are răbdare cu propria pepinieră și, încet-încet, începe să culeagă roadele. A investit cu ceva ani în urmă în fabricarea de fotbaliști, iar acum se bucură de modele performante, cum ar fi Răzvan Marin.

Viitorul este un jucător liniștit pe piața de transferuri, întrucât are o bază solidă care îi permite să aleagă cu mare grijă jucătorii pe care îi dorește pentru a se întări. Un alt atu al clubului este faptul că Hagi a recunoscut recent că a făcut greșeli sezonul trecut, în momentul în care echipa se afla pe val, fapt care a condus la un parcurs slab în play-off. Când „regele” acceptă că a comis erori din care a învățat, e cazul ca adversarii să intre în panică. Nu de alta, dar știm cu toții din trecut ce înseamnă ca Hagi să facă lucrurile bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.