Orice blogger aflat la început de drum se gândește, inevitabil, la cum să facă bani. Practic, mulți dintre cei care încep această frumoasă aventură 2.0 a blogging-ului sunt mânați de gândul de a face bani și a-și rotunji veniturile. Da, se fac bani, nu negăm acest lucru, dar banii se fac în timp, nu în primele 2-3 sau 5 luni. Multe persoane aud și citesc diverse articole despre cum unii câștigă bani frumoși din scris pe blog, iar acest lucru îi motivează și pe ei să își deschidă un blog și încep să scrie, convinși că banii vor curge în cont odată cu primele articole.

Dar nu e așa, banii nu vor veni în primele luni pentru că asta necesită timp. Pentru a face bani, un blogger trebuie să devină întâi relevant pe nișa lui, cunoscut, să îl cunoască lumae, să aibă comentarii, să aibă un trafic decent, iar blogul să aibă maturitate în online și să fie cât de cât citit. Ofertele de advertoriale nu vor veni așa ușor, decât după un an-doi de muncă asiduă, de scris, de căutat subiecte, de realizat texte bune care să se viralizeze și să fie citite de mii de oameni.

Ca să faci bani din blogging trebuie să ai răbdare, să fii perseverent, dedicat, muncitor, să scrii cu pasiune și, ce mai important, să îți placă ceea ce faci. Nu scrie cu scârbă, nu scrie din obligație, scrie atunci când simți că ai ceva de spus și când ești inspirat.

Una dintre ideile pe care am tras-o personal după 8 ani de blogging este că un blogger trebuie să își creeze un stil propriu, nu să încerce să copieze stilurile altora pentru că vor sfârși lamentabil.

Vrei să investești în blogging? Investește întâi PASIUNE, PERSEVERENȚĂ și DEDICARE.

4 comentarii la „Succesul in blogging necesită răbdare, pasiune și dedicare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.