Între învatamântul superior si cel din scoala generala si liceu exista o diferenta ca de la cer la pamânt. În primul rând cel superior nu este obligatoriu, nu e musai sa faci o facultate daca cu diploma pe care o vei lua dupa 3-4 ani o sa te stergi cu ea în partea dorsala, nu ai nevoie de facultate daca tu oricum tot la salubritate stradala o sa lucrezi. Facultatea e un moft, daca vrei sa devii cineva o faci, daca vrei sa fi toata viata un muncitor necalificat si un pierde-vara n-o faci. Toata lumea zice, facultatea e viitorul tau, acum iasa la iveala adevaratele tale calitati, fa ce-ti place, fa ceva de unde iesi cineva si vei avea mereu porti deschise oriunde.

Toata lumea te împinge spre Universitatea Politehnica, dute la Poli ca o sa-ti placa, tu esti de Poli, dute acolo ca e printre primele universitati din tara si o sa vezi ca o sa fi multumit, dar nimeni nu-ti zice cât e de greu, cum bati drumurile de la o cladire la alta, cum pierzi timpul cu cursurile inutile, cum obosesti stând 3 ore pe scaun, iar programul îti manânca toata ziua, toata lumea, poli, poli. Si toate acestea pentru ca învatamântul românesc e un mare ZERO BARAT, e pe nicaieri.

Dar, altul e subiectul pe care vreau sa-l subliniez aici si e legat de profesorii universitari care au gasit o buna modalitate de a scoate putin profit de pe urma studentilor. Majoritatea dintre ei scriu diverse carti la materia care o preda si ca sa-si faca putina reclama le prezinta în fata studentilor, la cursuri, ca fiind cele mai bune. „Asta e cea mai buna, din asta vom lucra, fara asta riscati sa nu treceti examenele”. Mereu aloca timp pentru asta, fie ca asta înseamna sa piarda din timpul pentru lectie. Apoi studentul, cu morcovul în cur când aude de examene, o cumpara. Leu cu leu se face milionu si uite asa un ban in plus la sarbatori nu strica niciodata. Acum sper sa nu sa se inteleaga gresit si sa creada lumea ca am ceva cu profesorii, doamne fereste, nu am nimic, au trecut prin multe examene si au studiat mult ca sa ajunga de partea cealalta a catedrei si respect total asta. Acest post e doar o remarca nevinovata.

Un comentariu la „Succesul universitar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.