Imi place sa descopar noi puburi, cluburi, restaurante sau bistro-uri, incerc sa evit sa merg de mai mult de doua ori intr-o saptamana in acelasi local, tocmai pentru ca vreau sa „testez” si alte locatii, sa vad cum sunt amenajate, ce preturi au, cum e mancarea, bautura, ce tipuri de oameni ii trec pragul si cum e servirea. Daca imi place, mai vin si altadata, daca nu, asta e, viata-i dura. Si har Domnului ca in Cluj ai de unde alege la acest capitol, nu putem sa ne plangem.

pub

O chestiune pe care mi-ar placea sa o vad pusa in practica de proprietarii de baruri si restaurante din Cluj ar fi sa afiseze pe pagina de Facebook a localului intreg meniul, nu doar ofertele principalele si reducerile la diverse preparate. Afisarea meniului ii va ajuta pe oameni sa isi faca o idee cam ce preturi sunt acolo si daca localul se incadreaza in bugetul personal alocat timpului liber. Majoritatea celor care ies in oras, primul lucru pe care il fac e sa aleaga un pub sau un club cu preturi agreabile, mai low cost. Pentru ca traim in Romania, evident! Sunt putini care au o situatie financiara foarte buna si nu se uita la bani atunci cand ies in oras, dar majoritatea o fac, asa ca, ar fi decent si de bun simt daca ar gasi preturile din meniu pe site-ul oficial sau pagina de facebook. Asta asa, sa nu fie nevoiti sa treaca printr-un moment penibil de a ajunge intr-un bar sau club si sa constate ca preturile de acolo depasesc mult bugetul personal alocat distractiei. Nimeni nu va pleca dupa ce va citi meniul, asta-i clar, chiar daca nu-i convin preturile, ci se vor aseza si vor consuma ceva acolo, iar la final vor achita nota de plata cu o oarecare tristete in suflet ca-i cam scump. Asta e realitatea. Asta-i Romania in care traim. Ne uitam la bani chiar si atunci cand vrem sa ne destindem si sa ne simtim bine.

Nu mai exista bar, pub, club sau restaurant fara pagina de facebook, unele nu au nici macar un site oficial, dar au pagina pe Facebook, asa ca, dragi proprietari, faceti bine si afisati preturile online, ca sa vada toti clientii tarifele inainte sa va treaca pragul. Nu pierdeti clienti din cauza asta, ba din contra, ati putea chiar sa castigati mai multi.

Nu de putine ori mi s-a intamplat sa fiu prin centrul orasului si sa nu stiu ce pub sau club sa aleg intr-un weekend, am scos telefonul, am intrat pe Facebook, am cautat un pub mai aproape de zona unde eram in acel moment, altele decat cele pe care le stiam, iar la unele as fi vrut sa vad si ce preturi practica, dar nu am gasit nici o referinta despre asta.

Si eu ma mai uit la preturi cand ies in oras, as fi ipocrit sa neg asta, De multe ori caut localurile cu preturi mai low cost, pentru ca, dupa cum spuneam, traim in Romania si, din pacate, in tara asta iti raman mai putini bani pentru a-ti trai viata si pentru timpul liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.