Nu cred că există o categorie de internauți pe care o detesc mai tare decât anonimii. Și declar public că sunt împotriva anonimatului de pe internet cu toată ființa mea și susțin orice cauză sau demers împotriva anonimilor.

Nu suport anonimii de nicio culoare, nu suport ideea de a emite o părere pro sau contra sub anonimat și sunt adeptul ideii: dacă ai ceva de spus, reproșat sau criticat despre ceva sau cineva, fă-o pe barba ta, cu numele tău real! De ce trebuie să o arzi anonim și de ce nu vrei să ieși în față cu numele și mutra ta atunci când afirmi ceva sau ai un argument de susținut? De ce trebuie să te dai anonim? De ce ți-e frică să îți asumi ceea ce spui, lașule care ești laș? Ți-e rușine cu numele tău? Ți-e rușine de fața ta?

De când am pornit în 2007 în această frumoasă lume a blogging-ului mi-am asumat tot ceea ce am scris, iar lumea a știut tot timpul cine scrie acel text pe care tocmai l-au citit. Am avut și critici, ca orice om, de la oameni raționali, care s-au prezentat sau au comentat cu numele lor real, pe astea le-am luat în seamă, dar în schimb criticile și argumentele venite de la anonimi nu pot să le iau în considerare și nu le pot răspunde. Eu chiar nu pot să port o conversație cu un anonim și nu vreau să îmi pierd timpul cu el. E sub demnitatea mea să discut cu o persoană anonimă care refuză să își asume ceea ce spune și afirmă în public. În viața mea nu am scris un text sub protecția anonimatului și nu o voi face niciodată, iar ideea de anonimat îmi repugnă total.

Dacă ar fi după mintea mea și aș avea posibilitatea să schimb ceva, aș da o lege prin care aș interzice anonimatul pe internet. De tot! Și ce dacă nu există o asemenea lege nicăieri, să fim noi prima țară care facem asta, măcar om fi primii și noi la ceva! De ce trebuie să existe un anonim rupt în cur care să mă înjure pe mine de pe un ip din Suceava, doar pentru că nu e de acord cu mine sau nu îi place fața mea? De ce trebuie să suport înjurăturile pe care le primesc de la un terchea berchea din Ilfov care comentează cu Gigel Duru? De ce trebuie să citesc cum îmi bagă carne în frigider un dobitoc din Iași pe nume Maestrul666? De ce trebuie să îi suport înjurăturile de mamă ale unui jeg uman din Oradea? Și așa mai departe. Ați înțeles ideea.

Dacă eu pot să îmi asum ceea ce spun și fac cu identitatea mea reală, pe barba mea, cred că și tu poți lăsa un comentariu cu numele tău real, nu de alta, dar să pornim amândoi de pe poziții egale într-o discuție și să știm amândoi cine este interlocutorul de la celălalt capăt al firului. Tu știi cine sunt eu, mă vezi, știi cum mă cheamă, nu crezi că ar fi normal să știu și eu cu cine vorbesc și cu cine încerc să port un dialog civilizat?

anonim

Cred că cea mai bună variantă de a scăpa de anonimii de pe net care te înjură constant e să elimini formularul clasic de comentarii de pe un site sau blog și să oferi posibilitatea oamenilor să comenteze doar cu contul de Facebook, facilitate pe care multe site-uri o au deja. Asta e cea mai bună. Și am observat că mulți viteji de tastatură își pierd curajul când trebuie să comenteze cu contul lor de Facebook, gen, „stai, frate, că trebuie să am grijă ce spun că vede lumea cine îs și nu-i bine”. Și uite așa gigelul care până ieri era anonimul care împroșca cu rahat în toată lumea, pentru că nu știa nimeni cine e, acum când a început să comenteze cu numele și poza lui a renunțat la zoaie și a comentat cu argumente decente. Ia uite că se poate și altfel!

Jos anonimii de pe net!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.