Duminică după-masă, în prima zi a lui septembrie 2013, am luat parte la protestul din Piaţa Unirii de la Cluj, împotriva proiectului de la Roşia Montană, şi vă spun sincer, m-am simţit mândru că sunt român. Pentru prima dată după mult timp, am simţit că spiritul civic în România nu a murit. Au fost undeva la 5000 de oameni care au mărşăluit prin centrul Clujului, chiar şi prin ploaie (a picurat la un moment dat dar nimănui nu-i păsa), pentru o cauză nobilă – Roşia Montană. Oameni simpli, bătrâni, oameni cu joburi, familii cu copii, tătici, mămici, bunici preocupaţi de mediul înconjurător şi de viitorul de mâine. Au fost oameni care nu au ales să susţină România din faţa calculatorului sau cu telecomanda în mână. Nicidecum nu au fost drogaţi, şomeri, oameni cu prea mult timp liber şi alte asemenea caracterizări din partea propagandiştilor Goldului. Din punctul meu de vedere, protestul de ieri a fost un real succes. De ce? Pentru că am dovedit că ÎMPREUNĂ PUTEM FI MAI PUTERNICI. Doar dacă suntem uniţi le putem demonstra că suntem o FORŢĂ, iar ei trebuie să ne ia în seamă.

salvati rosia montana 2

Am fost şi voi fi în continuare împotriva proiectului. Am fost şi voi împotriva privatizării în ţara mea. Am fost înjurat şi luat la mişto pentru asta de aşa zişii „simpatizanţi” ai companiei RMGC, mi s-a spus că nu sunt documentat, unii au încercat să mă atragă de partea lor încercând să-mi explice cu nişte argumente penibile şi puerile cât de benefic pentru România e acest proiect. Eu ştiu foarte bine ce înseamnă acest proiect, dar le-am dat pace şi i-am lăsat să creadă în continuare că venind nişte străini să fure patrimoniul românesc chiar ajută această ţară. Ăsta-i adevărul, de ce să ne ferim de cuvintele care dor. Dincolo de spoturile publicitare mincinoase, de propaganda făcută de ziarele şi televiziunile cumpărate de Gold, străinezii de la RMGC nu vin în România pentru că s-au îndrăgostit ei de ţara noastră şi vai hai să-i ajutăm pe săracii români din Roşia. Nu, RMGC vine să fure aurul şi restul minereurilor pretioase care mai sunt acolo. Ăsta-i cuvântul potrivit, să FURE.

Sunt împotriva proiectului şi a mizeriei de RMGC, dar nu sunt împotriva a se face ceva acolo în zonă de către statul român. Pentru că trebuie făcut ceva acolo, dar nu de către o companie dubioasă cu scopuri osbscure, ci de către statul român, el trebuie să investească acolo. Şi mor când văd cum acceptăm să ne vindem ţara pe nimic practic. Şi mor când văd cum nimeni din Guvern nu se gândeşte la potenţialul imens pe care îl are Roşia Montana pentru turism şi nu numai.

Nu vă mai lăsaţi manipulaţi de propaganda Goldului, de televiziunile mincinoase şi de spoturile publicitare lacrimogene şi pline de ipocrizie, gândiţi cu capul vostru că de-aia îl aveţi pe umeri, nu vă lăsaţi influenţaţi de sclavii corporaţiei! RMGC nu aduce niciun bine ţării prin investiţia respectivă, vor da nişte locuri de muncă pe nişte salarii derizorii, vor distruge un munte, vor extrage totul şi când vor termina se vor căra în ţara lor, lăsând Roşia în starea cum e acum. Pe reprezentanţii Goldului îi doare la doi metri în spate de oamenii de acolo şi de cât de rău o duc ei, ei vor doar să-şi facă mendrele şi să ia bogăţia ţării, bogăţia noastră, a tuturor.

Victor Ponta şi ai lui vor face o mare greşeală dacă vor aproba proiectului. Şi ei ştiu asta, că votând PRO exploatare ei la guvernare nu vor mai ajunge. Pentru că românii nu uită şi nu iartă.

Duminica viitoare, de la ora 17, în Piaţa Unirii, povestea continuă. Ne strângem din nou şi încercăm să le demonstrăm politicienilor ordinari că până aici le-a fost. Gata cu minciunile, cu nesimţirea şi cu bătaia de joc. Poporul nu este preşul clasei politice, poporul nu poate fi manipulat! Vocea a mii de români câţi se adună în fiecare oraş nu poate fi ignorată.

Haideţi să nu-i lăsăm să ne ia ce-i al nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.