Nu am mai scris demult ceva despre „minunatul” fotbal pe care îl avem și s-au întâmplat destul de multe. În primul rând, a început Liga 1 (sau pentru nostalgici, Divizia A), din care s-au disputat deja patru etape și, personal, nu am urmărit niciun meci și nici nu m-a interesat prea tare. Din simplul fapt că fotbalul românesc a devenit atât de neinteresant încât pur și simplu nu prea mai merită niciun efort. Serios, mai merită să te consumi cu mizeria asta de fotbal pe care o avem? Când vezi cum echipe înființate după anul 2000 ajung să facă „performanțe” și să joace în prima divizie, în timp ce echipele de tradiție și cu o istorie bogată mor pe capete sau ajung să se zbată în mocirla ligilor inferioare, te apucă greața. Singura dată când poate m-aș mai uita la un meci din campionatul românesc e dacă aș nimeri accidental într-un bar care are televizorul pornit pe unul. Accidental mai dau peste o știre despre fotbalul românesc și mai intru destul de rar pe un site de sport pentru a mai afla ce mai mișcă prin această lume, însă închid repede când văd că trei sferturi din subiecte sunt dedicate FCSB-ului din București. 

Însă, pentru a scrie acest text m-am uitat, după luni bune peste clasamentul Ligii I după primele 4 etape și am crezut că nu văd bine: Astăzi, 7 august 2017, FC Botoșani este pe primul loc, cu 10 puncte, din 3 victorii și un egal, urmat de CFR Cluj și FCSB, cu tot atât de multe puncte. Voi vă dați seama unde s-a ajuns, ca Botoșaniul să fie lider! Rezultatele botășănenilor sunt pe atât de surprinzătoare ca și locul ocupat după 4 etape: victorie cu 3-1 la Voluntari, victorie cu 5-1 împotriva lui Sepsi Sf. Gheorghe, victorie cu 1-0 la Dinamo și 1-1 cu CFR Cluj. Ce să mai zici? 

CFR Cluj a bătut la Iași cu 2-0, a bătut acasă pe Gaz Metan Mediaș cu 3-0, victorie cu 2-0 acasă împotriva campioanei Viitorul Constanța și remiza din prima etapă cu Botoșani. E o favorită certă la titlu, au o echipă bună, un antrenor cu experiență și un pic de stabilitate financiară. Dacă sunteți pasionați de fotbal și de sport în general, sunteți, puteți să accesați acest link pentru ponturi si informatii din lumea pariorilor

Viitorul e în cădere liberă după câștigarea trofeului de campioană în sezonul precedent, iar eliminarea subită din turul III al Champions League de către o formație mediocră, Apollon Limassol, dovedește că trupa lui Hagi mai are mult de muncă și de construit. Sigur, mai au o șansă să ajungă în grupele Europa League, dar adversarul nu este unul de neglijat, Salzburg, o formație puternică și în care s-au pompat mulți bani în ultimii ani. Ușor nu le vor fi băieților lui Hagi în Belgia.

Dinamo a fost eliminată rapid din Europa League de către experimentata formație Athletic Bilbao, după ce a scos un 1-1 acasă și a pierdut cu un neverosimil 3-0 la Bilbao. Dinamoviștii rămân într-o continuă pregătire pentru cupele europene și chiar îmi pare rău de numărul mare de suporteri și impresionanta galerie pe care au, ei ar fi meritat cel mai mult să își vadă favoriții cât mai departe într-o cupă europeană. Sigur, ghinionul lor a fost că au dat tocmai peste o formație care în Spania se bate de la egal la egal cu granzii Barcelona, Real Madrid sau Atletico. 

FCSB, formație păstorită de latifundiarul din Pipera, are cel mai mare buget din România, stabilitate financiară, salarii mult peste nivelul fotbalului autohton, un antrenor tânăr și ambițios în persoana lui Nicolae Dică, un lot puternic, a cumpărat tot ce e mai bun de la mai toate echipe, însă rezultatele sunt modeste. Care e explicația? Greu de găsit una. Eliminarea Viktoriei Plzen din Champions League și acel 4-1 din Cehia le-au dat aripi și speranțe roș-albaștrilor, însă pentru play-off-ul Champions League se anunță un adversar mult mai dificil, Sporting Lisabona. Șansele sunt infime de a intra în grupele Ligii Campionilor, portughezii sunt o trupă mult mai puternică, mai bine pregătită și mai valoroasă. Părerea mea personală e că nu au nicio șansă, realistic vorbind.

Pentru România, UEFA Champions League este o pălărie mult prea mare, încă nu avem noi față de această competiție, sau „masa bogaților” cum i se mai spune, și va trebui să ne mulțumim doar cu Europa League, acolo unde am mai avea șanse să mai mișcăm ceva.  

Campioana de acum 2 ani, Astra Giurgiu, a devenit o dezamăgire totală și a rămas doar o umbră a formației care cucerea titlul în sezonul 2015-2016, iar eliminarea inopinantă din Europea League în detrimentul unei formații mediocre din Ucraina, Oleksandriya, a adâncit și mai mult cuțitul în rană. 

Cu două echipe din cinci rămase în cursa pentru primăvara europeană, ce pretenții să mai ai că naționala României va ajunge la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, în 2018. Șansele sunt infime să îi vedem pe „tricolori” la CM 2018, din păcate! Am mai ratat o șansă, a câta oare că eu le-am pierdut șirul? Am început cu o remiză cu Muntenegru (1-1), apoi am bătut cu 5-0 pe modesta Armenia, am scos un 0-0 la Kazahstan, am pierdut la scor de neprezentare cu Polonia (0-3) și am obținut un 0-0 cu Danemarca. Și mai sunt patru meciuri din această campanie de calificare: România – Armenia (1 septembrie 2017, ora 21:45) // Muntenegru – România (4 septembrie 2017, ora 21:45)  // România – Kazahstan (5 octombrie 2017, ora 21:45) // Danemarca – România (8 octombrie 2017, ora 19:00).

De 20 de ani așteptăm să revedem România la un campionat mondial! Eu zic că o să mai așteptăm mult și bine dacă nu se schimbă ceva și nu urmează acel RESTART total al fotbalului românesc și implicit al primei reprezentative

Sincer, rezultatele înregistrate până acum vă dau speranțe că vom obține calificarea? Mie nu. Mi-am pierdut speranța după acel 1-1 cu Muntenegru și 0-0 din Kazahstan. Suntem pe locul 4, cu 6 puncte, Polonia are 16 puncte, iar Danemarca și Muntenegru câte 10. Șansele noastre sunt de 1%.

#HaiRomania, dar suntem la ani lumină distanță de nivelul fotbalului mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.