Fenomenul vlogging-ului a început să prindă și prin România, iar o grămadă de puști și puștoaice au început în ultimii 2 ani să facă video-uri în care vorbesc despre diverse chestii de adolescenți și fac succes cu ele pe internet. La noi, vlogging-ul se adresează în mare parte generației sub 18 ani, acesta fiind publicul majoritar al celor care practică această activitate la modă. Asta vă va zice orice specialist social media și mare marketing manager, doar că eu v-am zis-o gratis, fără să vă cer bani pentru asta.

Personal, acest vlogging nu m-a prins sub nicio formă și nu sunt deloc fan, din simplul fapt pentru că cei care îl practică la noi se adresează, în general, unui public foarte tânăr, gen sub 18 ani, și adoptă subiecte specifice unei vârste pe care eu am depășit-o demult. Nu pot să urmăresc ce zice amețitul ăla cu Doza de Haș, Zmenta sau Tequila că mă obosesc din primul minut și îmi provoacă o migrenă.

Dar există trei vloggeri, tinere speranțe în acest fenomen, care se adresează unui public mai de vârsta mea și sunt mai urmăribili. Aceștia sunt trei la număr:

1. Mariciu SHTOW – Marian Ionescu

Mariciu e meserie rău și e mare lucru că reușește să țină un vlog zilnic, dar cum o face și de unde are atâta energie, habar nu am, dar sper să o țină tot așa, căci va ajunge departe. Simt că are potențial mare! Vorbește foarte fain despre chestii mai pentru generatia 25+, gen unde găsești niște mici buni, o berică bună, un burger belea, un Cuba Libre bine făcut, cum a fost la un eveniment sau un festival mișto, mai apare câte o gagică bună în vlogul lui, mai vedem ce năzbâtii îi mai face Sasha, știți voi, subiecte din astea mai pentru generația care a prins vremurile când se umbla cu cheia la gât. Practic ai ce vedea la el. Eu zic să vă abonați la canalul lui că nu veți regreta. Garantez eu pentru el!

Și trebuie să menționez că Mariciu e cunoscut chiar și pe litoral, în Costinești. Atât de departe a ajuns.

Bine, fie vorba între noi, acest vlog al lui Mariciu a ajuns mai de grabă vlogul familiei Ionescu, dar e fain și interesant.

2. Pandutzu – PanDaily

Dacă vrei să vezi cum a fost la Electric Castle, Untold, Tomorrowland, Sziget, Summer Well sau orice alt festival mai mare sau mic, concert sau eveniment de natură muzicală, sunt șanse mari ca Pandutzu să fi fost acolo, așa că pe el trebuie să îl urmăriți dacă vreți să aflați lucrurile astea. După mine, omulețul ăsta cu barbă e cel mai tare festivalier și concert-a-holic din România. Eu unul nu cunosc pe altcineva care să fi fost la mai multe concerte și festivaluri ca el. Și cunosc foarte multă lume. Keep up ză good work, Panda!

3. ZICU – NEEDITAT

Și pentru că ni se recomandă peste tot să susținem produsele tradiționale autohtone, nu puteam să închei această postare de mare angajament fără să nu susțin și un produs local al vlogging-ului din România: ZICU, blogger la TVDECE.ro și mai nou vlogger Needitat. Le zice bine Răzvan uneori, am râs de câteva ori, iar ceea ce îmi place la el e că nu aberează, are fler în fața camerei și nu face video-uri lungi care să plictisească.

Și, cel mai important lucru, după Nelson Mondialu, Mănășturul mai oferă vlogging-ului românesc o vedetă autohtonă. Bravo, Răzvane!

Acestea fiind spuse, eu le doresc celor trei tinere speranțe ale vlogging-ului românesc cât mulți abonați la canalul lor și vizualizări la clipuri fără număr! Așa să ne ajute Dumnezeu!

E greu vlogging-ul ăsta, sincer să fiu, îți trebuie multă răbdare să filmezi și apoi să comprimi câteva ore de filmare în câteva minute, să lipește cadre, să adaugi muzică pe fundal, text… horror. Mai bine rămân la scrisul meu, că la ăla mă pricep cel mai bine.

banner vloggeri tinere sperante

6 comentarii la „Susțin trei tinere speranțe ale vlogging-ului românesc”
  1. mie mi se par boring si super neinteresanti toti cei enumerati, inca nu am vazut vreun vlogger interesant și bun din .ro, insa Ariel mi se pare peste oamenii de aici, cel putin primul din lista ta e promovat de craci, craci care se baga-n seama aiurea :) spor! (asta este doar o parere personala)

  2. Zicu probabil nu s-a trezit asa devreme, ca lasa si el o urare de bine aici. Cred ca ai uitat-o pe Anne-Marie, sau faci editie speciala la femei?

  3. Da’ cu Ariel ce-ai, mă?
    Sau cu eCostin?
    De Anne Marie de ce nu-ți place? Ce, nu-i bună? Ești misogin?
    Numai vloguri de bărbați ai recomandat. Rușine, Vasile, rușine Dinu Patriciu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.