Online & Tech

Tara lui Gura Casca

Oriunde mergi, oriunde de uiti, vezi oameni, oameni care se uita. Oameni care privesc cu mirare, din curiozitate, cu ochii-n lacrimi sau pur si simplu pentru a vedea daca pot fi de ajutor cuiva. Toate privirile se atintesc spre un loc populat de alti oameni, multi oameni, oameni ca si tine, ca si mine.

Locul despre care vorbim în acest context este un accident rutier. Orice accident, minor sau unul deosebit de grav, atrage multa lume. Oameni simpli, batrâni, tineri, oameni din câmpul muncii, ies pe la ferestre ori de câte ori aud un zgomot de mai multi decibeli decât de obicei. Sirena unei masini de politie, ambulanta, pompierii si bubuitura de la un accident, este un bun motiv pentru a da navala pe balcon.

Un accident pe o strada linistita de la periferia orasului este un bun prilej pentru vecini de a iesi la o poveste, o cârcoteala mica asa ca-ntre vecini la marginea drumului. Marea majoritate coboara direct la locul faptei admirând frumoasele fiare contorsionate, victimele si activitatea politiei române. Politie româna care, de cele mai multe ori, se misca mai anevoios decât un melc turbat. Dar despre ce vorbim noi aici, nu politia româna ne intereseaza, ci despre fenomenul „gura-casca” e vorba, caci e un fenomen tipic românesc.

Toata lumea se uita, putini sar sa dea o mâna de ajutor. Nimeni nu ar sarii sa-l ajute pe sofer sa iasa dintre fiare, toti asteapta s-o faca altcineva. Batrânii striga la ai tineri, tinerii striga la ai batrâni, iar soferul se svârcoleste de dureri asteptând un eventual ajutor din partea cuiva. Ajutorul vine din toate partile, numai pe cale orala. Traim în tara lui Gura-Casca.

7 Comments

  1. Nu te mai plânge atât de România! Ştim că asta e acum la modă pe bloguri, dar fii mai original.
    Oricum, îmi place cum ai dezbătut ideea!

    RăspundeRăspunde
  2. Ce intelegi tu prin a te plânge de România şi de unde reiese asta din subiectul articolului? Chiar nu mă plâng. Sunt doar nişte observaţii transformate în subiecte de dezbătut.

    RăspundeRăspunde
  3. De unde reiese? Din titlu, simplu. Dar zic să treci peste asta, e greu pentru tine.
    Încă ceva, ce te-a făcut să scrii despre asta? Ai fost martorul vreunui accident?

    RăspundeRăspunde
  4. Zau ca nu intelegi nimic. Cand esti capabil sa intelegi subiectul unui articol atunci sa vi sa comentezi un post. Vorbesti fara tine, scuza-ma ca-ti spun.

    Daca am scris de asta nu inseamna ca ma plang de rromania. E o diferenta mare intre a te plange de tara ta si a-ti spune o parere despre un fapt frecvent intalnit. Si nu, nu am fost martorul unui accident, de ce, ar fi trebuit sa fiu cumva?

    RăspundeRăspunde
  5. Of… Nu mai zic nimic.

    RăspundeRăspunde
  6. Prin definitie, omul e o fiinta curioasa…

    RăspundeRăspunde
  7. Cam asa ceva… si pe principiul, pân’ nu omoară pe cineva (curiozitatea) nu ne oprim.

    RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.