Clujul meu

Țăranii needucați n-au nevoie de parking-uri

Niciodată nu voi înțelege de ce șoferii clujeni care au treabă în Parcul Central, fie că sunt la o nuntă sau la plimbare, nu își lasă mașinile în parcările subterane de la Sala Polivalentă sau Cluj Arena și le parchează pe Aleea Stadionului, care oricum e îngustă, sau pe trotuarele din zonă, îngreunând și mai mult circulația decât este. În fiecare sâmbătă, nuntașii își lasă mașinile parcate aiurea pe trotuare, creând un adevărat haos în zonă. Pentru că e greu să își lase mașinile în parcarea de la Polivalentă sau la Cluj Arena și să se deplaseze câțiva metri până acolo pe jos, le scade glicemia.

Majoritatea părinților care își aduc odraslele în parc își lasă mașinile parcate, ilegal, pe aleea Stadionului sau ocupă abuziv trotuarele de lângă Parcul Mare. De ce, nu știu, că-s nesimțiți și necivilizați probabil!

E chiar atât de mare efortul să îți lași cazanul pe roți în parcarea subterană, civilizat, decent și fără să încurci circulația? Lenea e mare, știu, și e mai simplu să te sui direct în mașină decât să mai faci câțiva metri până în parcare. Ok, stai 15-20 de minute în parc cu plodul tău, lasă-ți dracului hardughia în parcarea subterană, dacă tot vii cu ea, nu-mi ocupa mie, pieton, trotuarul, că numai pe ăla îl am, trăzni-v-ar mașinile! Chiar și 5 minute dacă stai, parchează-ți dracului mașina unde îi e locul, civilizat, într-o parcare subterană dacă o ai, nu o lasă unde apuci.

Nu, nu e o scuză că stai puțin și nu are rost să intri în subterană, asta e o scuză pentru fraieri. Eu am văzut mașini care staționau în zonă câte o oră, două, fără ca cineva de la Poliția Locală să treacă pe acolo și să le lase un cadou frumos de câteva sute de lei.

Acum câteva zile când am trecut prin zonă, parcarea de la Polivalentă era deschisă și avea 48 de locuri libere, iar mașinile parcate pe Aleea Stadion au stat acolo și câteva ore acolo. Trageți singuri concluziile.

aleea stadion cluj parcare

parcare sala polivalenta cluj

Să nu mai zic de parking-urile din Mărăști sau de la Primărie, care stau de multe ori neocupate, în timp ce țăranii needucați ocupă abuziv trotuarele și parchează pe unde apucă. Pentru că România.

Și vin eu cu o întrebare de bun simț, la ce ne ajută să construim parking-uri supraterane și subterane dacă oricum needucații nu or să le folosească și tot ca țăranii vor parca unde îi taie capul?

Mai avem mult până ne civilizăm. Foarte mult.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.