Media

The Money Channel dă o palmă televiziunilor mari de sport

O televiziune cu profil financiaro-economic a cumpărat drepturile tv şi vor transmite sâmbătă noaptea meciul de box dintre Lucian Bute şi Carl Froch, unde românul îşi va apăra pentru a zecea oară centura IBF. Nu e prima dată când marile televiziuni de sport ignoră cu graţie şi alte sporturi decât fotbalul, şi mă refer aici fix la sport.ro, care din punctul meu de vedere nu mai există ca şi program de sport. Nisa spotivă la ei e foarte subţire, în afară de câteva amicale ale unor echipe româneşti pe care le dau în pauza competiţională (Steaua, bineînţeles) şi nişte meciuri de Europa League pe care le-a transmis sezonul acesta, sport.ro nu mai are nicio altă transmisiune de la vreun eveniment sportiv, mai multe are PROTV decât programul de nişă al trustului. Pe Liga 1 nu s-au bătut niciodată, la liga a doua au renunţat când au văzut că nu prezintă un interes prea mare (că au transmis-o o vreme, acum câţiva ani), iar de Champions League şi alte sporturi nici nu mai are rost să discutăm. Pe ce pun ei accent acum este skandenberg, wrestling şi nişte talk-show-uri insipide în care se discută despre fix nimic şi se bate apa-n piuă despre eternele probleme din fotbalul nostru.

DigiSport mai scoate capul din pământ în materie de sport şi mai nou observ că şi DolceSport a început să intre puternic pe zona asta. Primii vor avea din sezonul viitor, pe lângă Liga 1 şi Champions League, iar Dolce are o opţiune pentru Liga 1 şi în viitor poate prinde şi ceva Champions League. GSPtv în schimb, un alt canal de sport care a început promiţător când a fost lansat, a început să gâfâie pe final şi există multe semne care îi anunţă declinul.  De restul canalelor de sport care or mai fi, nici nu mai are rost să povestim, sunt nesemnificative. Eurosport însă e naşul tuturor în materie de sport, pe ei nu-i punem în aceeaşi oală cu televiziunile româneşti, ei joacă în altă ligă.

Până acum avem aşa, Money Channel şi B1tv, două canale care nu au nicio legătură cu sportul, dar au dat o palmă morală pionilor importanţi din media sportivă. B1 a transmis nişte meciuri ale naţionalei în caz că aţi uitat (amicale, nu mai ştiu exact care, una sau două, nu ştiu sigur dacă nu şi un meci oficial, dacă nu mă înşel?! Împrospătaţi-mi memoria.)  când nimeni nu vroia să o facă, TMC a mai avut în trecut nişte transmisiuni sportive.

Să le zică cineva managerilor de televiziuni sportive că mai există şi alte sporturi în afară de fotbal, mai există şi altceva în afară de becalioţi, că eu nu mai am nervi s-o fac.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.