Însemnări

Trafaletul cu rezervor te ajută să scapi de mizerie când zugrăvești

Culoarea peretilor nu mai este atat de intensa, iar gasirea unui zugrav bun e uneori dificil? Ei bine,  poti sa aplici si tu singura vopseaua pe pereti daca ai ustensila potrivita. Dar o sa spui ca faci mizerie si ca nu te pricepi si mai bine o lasa balta, dar eu iti spun ca nu este asa. Solutia este trafaletul cu rezervor.

Ce este un trafalet cu rezervor?

Un trafalet cu rezervor distribuie uniform vopseaua, nu mai este ca peria pe care o folosea bunica, mai mult imprastia vopseaua, lasa par pe pereti si dura o zi ca sa varuiasca o camera. Trafaletul are un rezervor in care se pune amestecul lichid se inchide capacul si gata, poti sa te apuci de varuit.

La ce trebuie sa te uiti ca sa alegi un trafalet cu rezervor bun

Manerul sa fie extensibil, ca sa il puteti manevra acolo unde nu ajungi cu scara. Sa fie din plastic sau metal ca sa nu va alunce din mana.

Rola sa fie dintr-un material bun, burete, poliamida sau acril, acestea vor asigura o acoperire buna. Buretele sau acrilul se curata mai usor, il pui sub jetul de apa si cu mana indepartezi vopseaua. Dimensiunea rolei sa fie de25cm, nu mai mica, astfel intreg procesul va dura foarte mult.

Rezervorul sa aibe o capacitate relativ potrivita, nici foarte mare, pentru ca va ingreuna manerul si va fi greu de folosit. Rezervorul sa fie de 1litru.

Trafaleti cu rezervor versus trafaleti clasici

Cu un trafalet cu rezervor nu te mai duci de fiecare data la cutie sa inmoi peria sau o iei cu tine pe scara, iar atunci cand te intinzi ai mai putina stabilitate si scapi din mana galeata, iar tu in loc sa termini de vopsit peretii mai mult stai si cureti mizeria pe care ai facuto. Cu un trafalet cu rezervor nu intampini nicio dificultate, pui vopseaua  in rezervor si te apuci, iar atunci cand se termina adaugi, nu cobori de pe scara de fiecare data.  Atat de simplu este.

Zugravirea nu a fost niciodata mai simpla daca ai un trafalete cu rezervor. Nu numai ca termini o camera in 2ore dar nu faci mizerie, lucru care nu se intampla atunci cand folosesti un trafalet clasic.

Vopseaua nu se iroseste, toata vopseaua de pe rola ajunge direct pe perete, iar la sfarsit rezultatul va fi uniform. In schimb la cel clasic trebuie sa rulezi trafaletul pe o paleta ca sa elimini excesul, dar ajungi la locul unde ai ramas, dai de 3ori cu rola si vopseaua s-a dus, asta inseamna ca trebuie sa o iei de la capat, lucrul care nu se intampla la trafaletele cu rezervor.

Atunci cand ati terminat spalati imediat trafaletul si nu lasati pe mai incolo, pentru ca vopseaua se usuca si este  mai greu de indepartat. Detergentul pentru vase  functioneaza cel mai bine pentru a indeparta vopseaua.

Acestea fiind spuse speram ca v-am convins, iar atunci cand vrei sa zugraviti sa alegeti un trafalet cu rezervor, in felul acesta nu mai dati bani la zugrav.

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.