Însemnări

Tu ce faci pentru sănătatea ta?

De când am avut problemele de sănătate pe care le-am avut am devenit mult mai atent la ce mănânc şi cum mă mănânc. Am renunţat la multe dintre capriciile care mă făceau fericit până acum, gen cartofi prăjiţi, burgeri, mititei, shaorma, meniul dublu booster de la KFC şi în general tot felul de junk food-uri nesănătoase. Şi e mai bine aşa. Mult mai bine. De când am renunţat la astfel de preparate am devenit parcă un alt om, am mai multă energie, sunt mai rezistent, dorm mai bine noaptea şi nu mai am dureri de stomac.

Nu am mai mâncat de la KFC de o perioadă bună de timp, să tot fie 4-5 luni, nu mai reţin exact, la shaorma am renunţat deja de mai bine de jumătate de an, iar cartofii prăjiţi nu mai fac parte din meniul meu zilnic.

Am început să umblu mai mult pe jos când pot şi am timp, fac mai multă mişcare şi mănânc mai uşor dimineaţa, la prânz şi seara, în sensul că nu mai bag în mine ca spartul şi nu mai arunc mâncarea în stomac ca într-un sac de gunoi. Seara o iau uşor, nu mai mănânc pe săturate ca şi până acum, o fac calculat şi lejereanu.

Am început să o dau mai mult pe salate, iar la acest capitol Panemar m-a câştigat ca şi client pentru sălăţica aia bună pe care o au. 18 lei bine investiţi într-un prânz sănătos.

Am redus drastic consumul de pizza la o dată pe lună, de poftă mai mult, şi fac eforturi mari să reduc şi consumul de bere, în sensul că nu mai vreau să bag în mine hectolitri întregi aşa cum băgam până acum, ci să o iau mai uşor. Nu renunţ de tot la bere pentru că nu vreau asta, dar vreau să mă controlez mai mult şi să reduc consumul, pentru că am ajuns la concluzia că nu mă ajută la nimic dacă devin cât o cisternă.

În curând plănuiesc să îmi iau şi o bicicletă de senzaţie cu care să reduc şi cursele zilnice cu transportul în comun şi să fac mai mult efort fizic, iar în plan este să mă reapuc şi de alergările de seară pe care le-am abandonat din luna octombrie anul trecut, când am dus o săptămână intensă câte 3-4-5 km în fiecare seară.

Ideea pe care vreau să o creionez în această postare e că am devenit mult mai preucupat de sănătatea proprie şi tare bine mă simt, ceea ce vă doresc şi domniilor voastre. M-am trezit la timp, înainte să fie prea târziu şi să se agraveze situaţia.

E bine să te trezeşti la timp din prostia de aţi bate joc de sănătatea ta, de corpul tău şi să începi să fi mai preocupat de ce mănânci, cum mânânci, iar mişcarea lipsea din activitatea de zi cu zi. Mă felicit că m-am hotărât să schimb asta. E o decizie pe care sincer nu credeam că o pot lua şi chiar să mă ţin de ea cu dedicare, mai ales eu care eram un adevărat consumator de shaorma, un client fidel al KFC-ului şi nu treceau două zile fără să nu bag câte patru porţii de cartofi prăjiţi într-o seară. Atât de nebun eram după cartofi prăjiţi încât înainte nu îmi ajungea un sac de 5 kilograme la două săptămâni. Atât de obsedat de cartofi pai eram. Până am realizat că nu-mi fac bine deloc la sănătate şi am zis stop.

Sănătatea e cea mai importantă! Să o preţuim mai mult şi să avem grijă de ea!

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.