Tehnologie si Internet

Tu după cât timp îți înlocuiești laptopul?

Laptopul meu începe să dea semne de oboseală și cred că urmează să investesc într-unul nou, nu de alta, dar simt că nu mai pot fi productiv ca la început pe el. Se mișcă tot mai greuț, are probleme cu bateria, în sensul că e dusă și funcționează numai din încărcător, iar procesorul are momente când se mișcă destul de încet.

Sursa foto: On Laptop

Nu știu cu exactitate care e durata de viață a unui laptop, dar știu sigur că nu mult, iar acest agregat de care mă folosesc momentan, un Acer Aspire 5750ZG vizibil afectat de trecerea timpului, are cred vreo 4-5 ani de uz intens. Și când zic intens mă refer la faptul că e folosit non-stop, zilnic, aproape fără oprire. Pentru că, știți cum e, așa-i când lucrezi pe online și trebuie să fi conectat în permanență, îți forșezi din greu aparatul. Pățăști.

Dacă stau bine să mă gândesc, lucrez din 2001 pe online și cred că am schimbat doar trei laptopuri, acesta de acum fiind al treilea, ceea ce e oarecum decent, cunosc oameni care au schimbat deja peste 10 laptopuri, deci eu sunt un norocos că am rezistat cu trei. E drept, am și avut grijă de ele, foarte mare grijă, în sensul că nu l-am scăpat pe parchet, nu l-am ținut în condiții dificile, nu i-am aplicat lovituri și nici nu l-am chinuit prea mult. Am avut grijă să îl protejez de viruși, i-am schimbat windows-ul de fiecare dată când a fost nevoie pentru a-l curăța pe interior. Ce mai, a fost o relație perfectă între noi. Dar, la fel ca și-n dragoste, orice relație ajunge la un moment dat la final și trebuie să ne despărțim. Bine, nu de tot, căci nu am de ce având în vedere că încă mă pot folosi de el relativ ok, dar să treacă oarecum în plan secund și să am un alt dispozitiv mai puternic și mai bine echipat, iar acesta să treacă ca backup. E bine să ai întotdeauna un plan B, pentru că nu se știe niciodată când te lasă primul.

Acest laptop bătrân nu a fost niciodată în service pentru că nu am avut de ce, a mers ok, încă o face bine, nu are probleme, nu dă rateuri, atâta tot că are nevoie de o schimbare de windows urgent pentru a-l mai curăța de programe inutile și tot felul de bullshituri. Sigur, îi voi achiziționa o nouă baterie, care are prețul undeva la 250 lei. 

Așadar, sunt în căutarea unui laptop mult mai bun față de acest Aspire, eventual un Core i5 sau i7, unul subțire, fiabil, mult mai ușor și care să zboare. În prezent, am un procesor de 2.2GHz, 4 GB RAM și un hard de 300 GB. Deci e la mintea cocoșului că am nevoie de ceva mai puternic de atât, nu? Trebuie să creștem nivelul oarecum. Încă nu m-am hotărât asupra noului model de laptop din viața mea, încă îl caut pe cel mai potrivit, studiez ofertele și piața din greu pentru că vreau să fac alegerea potrivită. Ultima dată când am făcut o asemenea achiziție am stat câteva luni pentru a găsi unul bun, care să aibă un raport preț- calitate bun și să fie dotat cu caracteristicile de care am nevoie. Și cred că am făcut alegerea potrivită la momentul respectiv, dar acum a venit momentul să avansăm la un nivel superior. Nu am nevoie de consultanță, nu am nevoie de sfaturi, cunosc îndeajuns de multe despre calculatoare, laptopuri și despre sisteme ca să pot face alegerea potrivită.

Mă interesează să știu după cât timp e recomandat să îți înlocuiești laptopul, un an, doi, trei, cinci, zece? Există vreo limită sau mergem pe principiul, când clachează sau începe să de-a semne de oboseală îl schimbăm?

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.