De ce te chinui să scoţi un articol pe zi din orice idee care-ţi trece prin căpşor? De ce îţi pui gândurile pe un blog? Care-i scopul tău în blogosferă? Sunt întrebări care ar trebui să te pună pe gânduri, sau nu. Da bloggere, pe tine! Despre tine vorbesc, cel care scrie pe blog pentru el şi prietenii lui, dar doamne fereşte să recunoască că o face pentru bani. De ce ai recunoaşte una ca asta, e foarte ruşinos! Să scrii pentru bani e ca şi cum ţi-ai săpa singur momântul, cum să faci asta?! Sesizaţi ironia sau trebuie s-o explic?

Înnebunesc când îi aud pe unii declarând sus şi tare, „eu nu scriu pentru bani, eu scriu pentru mine şi pentru prietenii mei. nu am nevoie de bani”. Sigur că da, asta să i-o zici mutului că poate el te crede! Toţi scriu pentru bani asta s-o ştiţi de la mine. Dacă găseşti un blog pe blogspot să ştiţi că autorul lui vrea să câştige bani din blog. Toţi visează că într-o bună zi că vor ajunge să trăiască cu banii din blog. Absolut toţi! Cei care zic că ei scriu pentru ei, pentru colegi şi pentru prieteni zic asta ca să se dea interesanţi.

De ce ai nevoie de un blog dacă tu oricum scrii doar pentru tine şi nu te interesează părerea celorlalţi? De ce nu foloseşti un caiet pentru asta? Sau pentru prieteni sau colegi. De ce nu le scrii un mail sau trimiţi un mass? Mi se pare absurd să zici că ţi-ai făcut blog ca să scrii pentru oricine altcineva numai pentru bani nu. Asta nu o cred nici în ruptul capului.

Eu ştiu clar pentru ce scriu. Pentru bani. Şi nu am nicio problemă în a recunoaşte asta. O spun cu toată sinceritatea şi zâmbetul pe buze. Dacă nu scriam pentru bani nu mă aflam aici acum şi nu existam în online. Eram probabil cine ştie pe unde făcând orice altceva care să-mi aducă bani. Fiindcă nimic altceva nu-ţi aduce liniştea sufletească decât banii. Te simţi relaxat, calm şi împăcat când ai cardul plin şi bani în portofel. Te simţi fericit când poţi ieşi la orice oră în oraş la o ciocolată caldă şi scapi de momentele alea jenante în care trebuie să refuzi invitaţia pe motiv că nu ai bani.

Aşa că, pentru ce scrii, băi bloggere?

Un comentariu la „Tu pentru ce scrii, băi bloggere?”
  1. Bai, nu e gresit sa scrii pentru bani. Pana la urma, fiecare si-ar dori sa monetizeze blogul.

    Ca unii recunosc sau nu, e treaba lor.

    Totusi, insa, sunt multi care cred ca intr-o luna or sa se imbogateasca scriind pe blog. Si se inseala amarnic. Si fac toate cacaturile de bloguri, pe care pun toate tampeniile, iar apoi se mira ca adsenseul le aduce doar 1-2 dolari pe luna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.