Online & Tech

Twitterul pe înţelesul tuturor

Sunt absolut convins că cea mai mare parte dintre consumatorii de internet nu cunosc sensul cuvintelor: blog, blogging, social media, twitter, linkedin, pinterest etc. Aşa că în acest articol vreau să mă adresez lor în special şi nu vouă, celor care sunteţi obişnuiţi cu ele şi au ajuns să vi se pară nişte banalităţi. Gândiţi-vă că există oameni pentru care internetul înseamnă Yahoo Messenger, Google, torrente şi eventual Facebook/Hi5.

Twitter este o reţea de socializare unde poţi interacţiona online în 140 de caractere. Simplu, nu? Te înregistrezi completând un formular cu câteva câmpuri, îţi alegi un username şi îi dai bătaie. Te apuci să urmăreşti persoane care te interesează, de la actori, la cântăreţi, fotbalişti sau oameni interesanţi care au ceva de spus. Nu e simplu, e foarte simplu! Când te enervează cineva sau te supără, ai două alternative: unfollow şi block. Dacă primul buton odată acţionat îl lasă pe el cu un urmăritor în minus, al doilea este ceva mai serios. Când blochezi pe cineva, acea persoană nu mai poate să te urmărească înapoi şi nici să vadă ce scrii tu.

Eu zic că merită să încercaţi şi această platformă măcar pentru câteva zile şi garantez că o să vă prindă. Aşa să vă gândiţi, de pe twitter aflaţi mai rapid o informaţie sau ceva ce se întâmplă în oraşul vostru decât de la televizor sau de pe site-urile de ştiri.

Cam aşa arată timeline-ul de pe Twitter.

Repet, acest articol nu se adresează bloggerilor şi celor care folosesc twitter de câţiva ani. E normal ca ei să vadă ceea ce am scris eu mai sus ca pe o banalitate de articol, dar gâdiţi-vă că sunt oameni pentru care treburile astea sunt SF-uri.

 

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.