Online & Tech

Uite de ce nu mai folosesc eu dc++

Nu din cauza stirii asteia, evident. Desi, din greseala puteam sa fiu eu în locul tipului care are de platit 3000 de euro, putea sa fie oricine care se înfrupta din bogatiile internetului cu download-uri zilnice de filme, muzica, jocuri, pe dc plusplus

Nu mai folosesc dc++ de aproape 4-5 ani si nu pentru ca am iesit din reteaua de cartier cu hub privat din care am facut parte si de unde prindeam un download cu câtiva megi buni, ci pentru ca metoda asta de sharing de fisiere, muzica, filme, jocuri a apus demult. Oamenii nu mai sunt interesati sa intre pe huburi, sa-si caute informatia necesara, sa astepte un car de vreme pâna se downloadeaza, sa se roage sa nu-si închida calculatorul tipul de la care downloadeaza ceva sau chiar sa opreasca downloadul pentru ca el nu vrea ca tu sa ai ceea ce are si el, asta cu toate ca le-a seruit si le-a pus la dispozitia publicului. Daca nu vroia sa aiba nimeni un film, cei 10 giga de muzica sau un anumit joc, nu trebuia sa le dea share. E clara treaba. Dar când tu le-ai seruit, trebuia sa stii ca daca faci asta esti de acord sa-ti fie facute public materialele, nu sa le seruiesti si apoi sa-l opresti pe unul care downloadeza nus ce film sau o piesa de la tine.

Precum am zis, vremea lui dc++ si a huburilor a trecut, acum la moda sunt torrentele. Cum exista câteva zeci de trackere românesti în care gasesti tot ce vrei, de la filme, muzici, joace, seriale si pâna la diverse softuri, pâna la a le avea nu exista decât un pas, bine, hai doi pasi daca punem la socoteala si obtinerea unei invitatii, multe dintre trackerele românesti au implementat sistemul de înregistrare prin invitatii. Mai sunt si trackerele internationale, gen mininova, piratebay, torrentreactor, unde nu exista sa nu gasesti ceea ce cauti. Daca ne gândim bine, toate serialele americane de succes apar mai întâi pe torrente, filmele idem, deci mai merita sa te încurci cu dc plusplus când ai acces la cutia Pandorei cu tot ce vrei?

Se pare ca domnii de la UPFR (Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania) n-au aflat înca de existenta trackerelor si au început sa-i salte pe putinii utilizatori ramasi de dc++. Asta e, va trece mult timp pâna vom scapa de muzica piratata si download-ul ilegal, mult si bine.

Daca mâine mi-ar bate unul cu mandat de perchezitie pentru muzica piratata, n-ar avea ce sa-mi faca, pentru ca eu nu am niciun un megabyte de muzica pe hard, iar dc++ nu-l mai folosesc de o gramada de ani, dupa cum am zis. Eu prefer sa ascult muzica la radio si nu sa-mi bat capul cu selectiile, cu spatiul ocupat sau cu ultimele noutati. Cred ca sunt câtiva ani buni de când nu mai detin muzica pe hard, nu ma pasioneaza atât de tare domeniul acesta încât sa merite atentie. Desigur, îmi place sa ascult muzica, ma relaxeaza. Când simt nevoie sa-mi ung urechile cu niste muzica buna deschid un post de radio si ascult pâna ma plictisesc.

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.