Sunt mare iubitor de animale, mă lupt pentru apărarea drepturilor lor și încerc să ajut cu cât pot orice ONG care sprijină câinii sau pisicile, dar am o problemă cu majoritatea proprietarilor de patrupede care nu vor să priceapă ceea ce e cât se poate de evident, că au datoria morală de a aduna după cățelul lor atunci când acesta lasă „numarul 2” pe stradă sau pe un spațiu verde.

Mesajul din poza de mai sus l-am surprins pe un copac lipit în zona Mănășturului și mi se pare extrem de motivant și de bun simț, așa că am zis să îl fac public și să îi transmit pe această cale felicitări celui care l-a compus, indifernet cine o fi.

În ultima perioadă am văzut chiar foarte mulți proprietari de căței prin Cluj adunând conștincioși după patrupedul lor, așa cum e normal în orice țară cu pretenții, semn că ne îndreptăm spre drumul cel bun, dar încă suntem departe și nu toți bipezii înțeleg de ce trebuie să adune ei rahatul făcut de câine. O fac și nemții, englezii, francezii și alte nații mai bine dezvoltate.

Nimănui nu îi place feeling-ul de a călca într-o astfel de operă și cred că nici măcar proprietarilor de căței, așa că ia faceți bine și puneți-vă în locul celui/celei care are acest noroc. Cum v-ați simți? Nu cred că prea bine.

Proprietarii de câini trebuie să înțeleagă că atunci când au un animal de companie au și responsabilități, iar una dintre ele este să strângă după animalul lor. Scuze din acelea cu „mi-e greață”, „nu pun eu mâna pe așa ceva”, „nu pot să fac asta” sunt pur și simplu ridicole. În primul rând pentru că nu zice nimeni să iei rahatul cu mâna goală, doh!, sunt pungi și mănuși speciale pentru asta și nu costă o avere, sunt chiar ieftine. Sau îl poți lua cu orice punguliță mică în care îți bagi mâna, prinzi opera cu ea și îl tragi înăuntru. Lejer și fără să te murdărești deloc. Atât de simplu. Asta înseamnă civilizație, fraților! Obișnuiți-vă cu ea dacă vreți să trăiți într-o țară europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.