Clujul meu

Un moment care te lasă fără cuvinte

Dacă vrei ca oraşul tău să câştige titlul de capitală culturală europeană, de asemenea momente ca şi cel de mai jos ai nevoie. Şi nu o dată, de două ori, asemenea momente să fie permanente, săptămânal. Văzând clipul de mai jos m-a cuprins un fior rece pe şira spinării. Ştiu că e vechi, dar eu abia acum l-am descoperit şi e absolut încântător, un moment care te lasă fără cuvinte.

Clujul e un oraş candidat la titlul de capitală culturală europeană în 2021, dar momentan în afară de câteva festivaluri, evenimente şi gargară ieftină, nu a demonstrat că ar merita acest titlu. Cel puţin nu prin fapte.

Clipul e de un an apărut, dar sper ca a fost văzut şi de cine se ocupă de candidatura oraşului la capitala culturală europeană şi poate le vine vreo idee, căci se pot face multe dacă ai voinţă şi un pic de imaginaţie.

Ca să câştigi titlul de capitală culturală europeană trebuie să aduci CULTURA în stradă, oraşul să radieze de cultură şi când te plimbi prin centru să simţi cum te încarci cu energie. Clujul e viu, atât noaptea cât şi ziua, dar e nevoie de mai mult de atât pentru a câştiga mult râvnitul titlul. Oamenii trebuie să simtă că trăiesc într-un oraş cultural.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.