Însemnări

Un pic de clasă de la unguri

Mă refer la cei din Ungaria, unde GUVERNUL maghiar a scos în stradă un număr impresionat de oameni la care noi nici măcar nu îndrăznim să visăm. Undeva la 100.000 de persoane – într-o sâmbătă după amiaza în faţa Parlamentului din Budapesta, pentru a-şi arăta sprijinul pentru premierul Viktor Orban. Guvernul nostru nici nu se gândeşte ca va reuşi vreodată să scoată atâţia oameni, iar opoziţia ajunge să plătească oamenii pentru a ieşi în stradă, cu marii lideri, Ponta şi Antonescu, care nu fac decât să plictisească lumea cu discursuri demagogice de tot râsul. Despre asta-i vorba, ăsta e nivelul.

Mai ţineţi minte anul trecut, la sfârşitul lui septembrie, când câteva mii de protestatari au ieşit în stradă ca să-şi arate nemulţumirile pentru măsurile de austeritate impuse de guvern şi legea presei ale cărei prevederi încalcă grav libertatea de exprimare. Ei bine, atunci au ieşit undeva la 50 de mii de oameni, poate şi mai mulţi de atât. Ce înseamnă asta? Că ungurii, pe ce că sunt cu câteva clase peste noi la capitolul dezvoltare şi civilizaţie, ne dau lecţii şi atunci când vine vorba de proteste şi manifestaţii anti-guvern. Unitate, ce cuvânt interesant!

Între timp ei protestează pentru legea presei, noi protestăm pentru salarii mai mari şi joburi mai multe, că nu sunt peste 10.000 de joburi pe un singur site ultra-mega-cunoscut care aşteaptă să fie ocupate. Nu, nici nu!

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

10 Comments

 • Dan Olteanu

  La unguri inteleg de la tine ca opozitia sprijina Premierul si inca cu 100.000 de palmasi. Asta e o premiera tare. Nu stiam….fain la vecinii nostri.

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  Da, exact. Guvernul a vrut să demonstreze că pot scoate oamenii în stradă în favoarea lor, asta după ce anul trecut s-a protestatat în masă, iar oamenii şi-au arătat nemulţumirile cu privire la legea presei şi a noilor măsuri de austeritate.

  RăspundeRăspunde
 • punKreas

  Nu ai inteles, Manule. Tu ai scris acolo ca opozitia a organizat un miting de sustinere pentru premier, adica un fel de USL a organizat un miting de sustinere pentru Boc. Ai inteles?

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  @punKreas: Am înţeles la ce te-ai referit şi ştiu unde n-am fost poate destul de clar. Nu am zis că opoziţia noastră a scos oamenii să-l susţină pe Boc, am zis doar că n-au fost în stare să scoată oamenii în stradă doar cu bani. Acum nu ştiu cât de veridic era filmuleţul ăla în care un tip i-a plătit pe protestatari, dar ştiu că sigur toţi oamenii ăia n-au venit de bună voie :D Părerea mea

  RăspundeRăspunde
 • punKreas

  „Mă refer la cei din Ungaria, unde opoziţia a scos în stradă un număr impresionat de oameni la care noi nici măcar nu îndrăznim să visăm. Undeva la 100.000 de persoane – într-o sâmbătă după amiaza în faţa Parlamentului din Budapesta, pentru a-şi arăta sprijinul pentru premierul Viktor Orban”.

  Ia citeste de vreo 3 ori!

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  Da, mă, ştiu că la asta te-ai referit, dar eu am zis că opoziţia de la noi nu e în stare să scoată 100k de oameni în stradă, dar nu am făcut referire în contextul susţinerii puterii. Îţi dai seama că nu-s cretin să zic că opoziţia ar fi scos oameni în stradă să-l sprijine pe Boc.

  RăspundeRăspunde
 • punKreas

  Aoleeeo, turbez. Uita-te mai bine si modifica. Tu ai scris ca opozitia a scos oamenii in strada ca sa sustina premierul. Unde e logica? Lasa-l dracu pe boc. Modifica acolo postul ca sa nu cazi in penibil mai rau :))

  RăspundeRăspunde
 • Vasile Manu

  Hai ca am inteles unde am gresit. Nu opozitia a scos oamenii in strada, ci guvernul fireste. Nu stiu la ce ma gandeam si nu vedeam nici cum greseala, pe care nu am facut-o intentionat, iti dai seama ca nu-s chiar atat de prost sa zic asta cu intentie.

  Chit ca nu imi prea place sa admit ca am gresit, recunosc ca am gafat. Mi scuzi

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.