Am urmărit un video care a ajuns viral după cinci zile de la postarea lui, cu peste 18 milioane de vizualizări, peste 100 de mii de reacţii pe youtube, zeci de mii de comentarii pe reţelele sociale şi admiraţia multor oameni, inclusiv a altor adolescenţi. Cam cu astea s-a ales un tată din America după ce a postat un răspuns video de 8 minute despre o postare destul de rebelă pe facebook a fiicei sale de 15 ani, care şi-a spus nemulţumirea în public într-un mare fel, cum că părinţii ei, reţineţi!, o tratează ca pe un sclav, punând-o să facă toate acele munci oribile şi înjositoare pentru ea, munci care se pare că, zice ea, îi răpesc tot timpul liber şi nu îi mai dau libertatea să-şi trăiască viaţa, să se distreze şi să facă orice face un adolescent la vârsta ei, asta în ciuda faptului că au o menajeră care, crede ea, ar putea să facă toate astea în locul ei. La ce munci se referea ea? Ei bine, aici e comicul situaţiei. Domniţa prinţesică se refera la atunci când e pusă să-şi facă patul dimineaţa, să ducă gunoiul, să-şi facă ordine în cameră, să mai spele vasele din când în când, să-şi mai spele o haină şi alte asemenea activităţi la care am fost supuşi cu toţii când eram mai tineri. Ea consideră că e tratată ca un sclav prin toate activităţile astea la care e supusă. Oare la fel de sclav se consideră şi când primeşte de mâncare, bani de buzunar şi se milogeşte de părinţi s-o lase să iasă în oraş cu prietenii ei?

Chiar dacă tânăra a încercat să ascundă statusul de părinţi, a pierdut din vedere o variabilă importantă, taicăsu lucrează în domeniul IT, deci a fost o chestiune de timp până ce a descoperit ce părere are fiica lui despre el şi, implicit, despre familie. Şi cum a descoperit iarăşi e o situaţie comică. Ea nu s-a gândit să ascundă statusul şi de câinele familiei, care, aparent, are şi el pagină de facebook, pagină de care se ocupă, evident, tatăl :)). Cam ce înseamnă să ai nişte părinţi 2.0 care se descurcă foarte bine cu calculatorul şi internetul în 2012.

Voi vă daţi seama că omul acesta a devenit un model pentru toţi părinţii şi un părinte cool pentru restul adolescenţilor?   Vă daţi seama că fata respectivă a câştigat un capital de imagine imens în cercul ei social şi la şcoală, iar toţi colegii şi prietenii îi vor zice că ce tată fain are, că vai ce chestie tare a făcut? Acum, de suportat va suporta pedeapsa pe care a primit-o, că n-are încotro, dar sper că va şi învăţa ceva din treaba asta. Nu e deloc ok felul cum s-a comportat, fără discuţii, nu îţi speli rufele în public chiar în halul acesta, iar dacă ai o problemă, te duci mătăluţă şi expui problema în faţa lor. Ai vreo critică sau reclamaţie de făcut la adresa părinţilor, nu o spui pe facebook, o împărtăşeşti CU EI.

Totuşi, nu înţeleg ceva, de ce te-ai plânge că te mai pun părinţii din când în când să-ţi mişti fundul leneş din loc şi să faci ceva util. Pot să bag mâna în foc că părinţii ei i-au cerut vreodată să facă lucruri grele, de adulţi, gen, să aducă bani în casă, să facă de mâncare, i-au cerut doar să-şi facă patul după ce se trezeşte, să-şi spele hainele din când în când, să facă ordine la ea în cameră, să-şi găsească un job part-time pentru a face şi ea un ban de buzunar şi să-şi vadă de şcoală, sunt lucruri normale care fac parte din responsabilitatea unui adolescent şi e de datoria unui părinte să i le ceară odraslei lui. Orice adolescent are responsabilităţi.

Credeţi că a procedat bine tatăl băgând câteva gloanţe în laptop-ul de câteva sute de dolari sau a cam exagerat aşa un pic? :))

2 comentarii la „Un tată de la care avem de învăţat cu toţii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.