Cei care citiţi aproape cu aceeaşi constanţă ca şi mine blogul Daily Cotcodac, cuvântul pe care-l căutaţi aici este zilnic, dacă nu v-aţi prins de la început, un blog despre umor scris pentru oameni deştepţi, aţi fi observat absenţa destul de îndelungată a unui autor cu care mogulul Julius Constantinescu a pus bazele acestei publicaţii online de satiră şi, iertaţi-mă pentru ce voi zice acum, umor – Radu Pircă. Oare unde este vestitul Radu Pircă? Spaima comercianţilor de roşii, mândria pensionarilor din Bucureşti şi omul pentru care nu exista limită la numărul de paranteze puse într-un text? Nimeni nu ştie… absenţa lui de pe lungimea de undă a internetului este învăluită într-un mister pe care nici la dispariţia Elodiei Ghinescu nu l-am întâlnit.

În această dimineaţă, plictisit şi nehotărât asupra eficienţei scut(ec)ului anti-rachetă, am realizat câteva scenarii despre dispariţia misterioasă a lui Radu Pircă şi împreună sper să putem afla adevărul terifiant ce se ascunde în spatele acestei dispariţii.

1. Primul scenariu la care m-am gândit este că domnul Radu Pircă a fost răpit de un grup de insurgenţi comercianţi de roşii din Pakistan pentru a le vinde ponturi despre locaţiile unde se găsesc roşii ieftine pe teritoriul României. Faptul că încă nu a fost eliberat e o cauză firească că domnul Radu Pircă, ca un jurnalist adevărat ce este, e o dovadă clară că acesta ar merge cu sursele sale până-n mormânt.

2. A fost cooptat în campania electorală a lui Remus Cernea, care şi-a anunţat din nou candidatura la prezidenţiale. Nu avem confirmarea dar e foarte posibil ca cel care scrie pe twitter de pe contul @remuscernea sau pe facebook să fie chiar Radu Pircă, care din motive de contract nu are voie să-şi arate adevărata indentitate. Nu în fiecare zi ai ocazia să-i faci campanie electorală lui Remus Cernea, nu? Cine nu ar fi acceptat un asemenea post?

3. A devenit consultant politic al armatei franceze, a primit o identitate secretă şi o vilă pe Champs-Élysées. Este omul care are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte destinele armatei mai sus menţionate şi credem că, prezenţa Franţei în Libia a fost decisă chiar de către domnul colonel Pircă, a cărui nouă identitate nu o ştie nimeni. Când are o problemă, Pircă este primul pe care-l informează Sarkozy. S-a creat aşa o legătură strânsă între cei doi încât Mr. Pircă a devenit de-al casei în familia Sarkozy.

4. Radu Pircă este defapt alter-ego-ul lui Julius. Sau al lui Ovidiu Eftimie, nu se ştie cu exactitate. În realitate el nu există, este un personaj fictiv, dacă vreţi puteţi să-i spuneţi şi aşa, este rodul imaginaţiei acestui individ diabolic ce conduce redacţia DC.

5. Este ţinut închis în subsolul luxoasei vile Daily Cotcodac, în lanţuri, pentru că a îndrăznit să-i ceară mogulului mai mulţi bani, libertate editorială şi bonuri de taxi pentru a se deplasa în interes de serviciu pe teritoriul capitalei. Radu Pircă a încălcat cea mai importantă regulă din redacţia DC: să nu ai niciodată vreo pretenţie la nimic! Consecinţele pentru acţiunile sale sunt date ca exemplu pentru ceilalţi autori care îndrăznesc să-şi calce pe orgoliu şi să-şi ceară drepturile. Din surse sigure, Radu Pircă este ţinut în viaţă cu o roşie pe zi pentru că e numai bună să nu faci pradă de apă. Pentru cei mai tineri obişnuiţi cu roşia din Farmville, roşia este bogată în lichide. Să nu dea Domnul numai să-ţi ceri drepturile în instanţă că jar mănânci. Nu-i bine să-l scoţi pe mogul din confortul somptuasei vile proprietate personală, aviz amatorilor care au planuri să se răscoale împotriva lui!

Îl vrem pe Radu Pircă înapoi, sau cum ar zice suporterii steliştii, Julius, pleacă din Ghencea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.