Însemnări

Uneori mai ai nevoie și de o vacanță la munte

Am mai scris pe blog că nu mă pasionează mașinile, nu îmi place să conduc și nici nu mă încântă ideea de a sta ore în șir în trafic, iar de asta încă nu mi-am luat permisul de conducere. Mașina implică niște responsabilități și cheltuieli, care nu sunt tocmai mici, iar investițiile pe care trebuie să le faci în ea sunt groaznice. O mașină e ca și un copil sau un animal de companie, trebuie să investești în ea, timp, energie și bani, mulți bani, să te ocupi de ea, să ai grijă de ea, să o întreți și problema e că eu nu sunt pregătit pentru asta încă.

Singurul lucru pe care îl regret că nu am permis de conducere și o mașină este acela că trebuie să depind de alții dacă vreau să merg undeva la plimbare, să mănânc o ciorbă în afara orașului, să vizitez ceva sau pur și simplu să mă bucur de zonele acestea superbe pe care le avem aici în Apuseni și în Transilvania. Adică de fiecare dată când am vrut să merg cu mașina undeva, spre exemplu la Salina Turda, a trebuit să tot aștept după programul altor prieteni cu mașină.

Mi-ar plăcea să vizitez Vatra Dornei, Apusenii, să ajung în Târgu Mureș la aqua-park, să merg să văd Sibiul, Brașovul, dar nu pot, căci trebuie să depind întotdeauna de programul tovarășilor care au mașină și acest lucru mă frustrează un pic. Trenul nu e o soluție. Să fim serioși, a merge cu CFR Călători e un coșmar, deci excludem din start această variantă. Dar poate că de la anul mă voi hotărâ, în sfârșit, să fac și eu școala de șoferi și să-mi iau mașină, ca să nu mai depind de alții atunci când vreau să merg undeva. Voi face pe dracu în patru și o să îmi iau permisul și mașina, că m-am săturat să tot stau după unii.

Am niște prieteni care mi-au povestit cum au petrecut ei un concediu relaxant și liniștit la Vatra Dornei, într-o zonă de-a dreptul mirifică, cu peisaje parcă desprinse din picturile lui Grigorescu sau Luchian. Au găsit cazare in Vatra Dornei la o pensiune drăguță, decentă, curată, aflată într-o zonă liniștită, departe de agitație și haos, ideală dacă vrei să ai parte de câteva zile de odihnă și relaxare la aer curat.

Concediile la mare sunt faine, pline de viață și antrenante, dar uneori pur și simplu ai nevoie și de o vacanță de relaxare la munte sau într-o zonă liniștită cum e cea din Vatra Dornei, departe de agitația cotidiană, în care să-ți odihnești sufletul și mintea.

cazare in vatra dornei pensiunea crisAdvertorial

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.