Carul cu nervi

Unii parinti au nevoie de un control psihologic

Am tot zis ca incerc sa evit sa scriu despre lucruri negative aici, nu de alta dar nu vreau sa-mi transform coltul meu 2.0 intr-un loc plin de frustrari si negativisme, insa de data asta nu ma pot abtine. Ramasesem dator cu o postare despre o chestie pe care nu mi-o pot scoate din cap altfel, surprinsa la Winners, in timpul turneului de tenis pentru copii AEGON Junior Open 2013, desfasurat weekend-ul trecut. Multi parinti in tribune, urmarindu-si odraslele, unii dintre ei si-au dat arama pe fata aratandu-si cretinismul pur si romanismul caracteristic. Practic, au lasat liber romanul din ei sa zburde in voie, ca sa zic asa. Cativa dintre ei stateau agatati de garduri, mai sa intre in teren, in timpul unui meci, strigandu-le propriilor copii pe diverse apelative, gen „nesimtito, proasto, idiotule, cretinule, prostule”. „Nesimtito, da mai tare mingea aia. Nesimtito, fii mai atenta!”, au fost doar cateva din vorbele unui parinte pentru copilului lui in timpului unui turneu sub 16 ani.

La tenis ai nevoie de liniste pentru a te putea concentra, nicidecum de un parinte isteric care sa-ti urle in cap de dupa gard. Tenisul nu-i ca fotbalul, sa poti sa urli cat te tin plamanii la toata lumea, injurand si bagandu-l in ma-sa pe arbitru. Tenisul e un sport nobil si elegant, unde orice jucator, indiferent cat de profesionist este, are nevoie de liniste si concentrare, cu atat mai mult un copil aflat la inceput de drum in „sportul alb”. Daca un parinte nu intelege asta, e clar ca are o problema si doar un control psihologic l-ar putea ajuta sa treaca peste ea.

Asa ca, dragi parinti imbecili, daca v-ati dat copilul la tenis, lasati-l in pace sa joace cum stie el mai bine, ca nu degeaba a facut antrenamente si a invatat. El stie mai bine ca voi ce are de facut, nu il ajutati cu nimic urlandu-i in cap, in timpul meciului, si facandu-l nesimtit, prost si cretin.

Cand castiga, il felicitati. Daca pierde, il incurajati si poate data viitoare va fi mai bine. E chiar atat de greu? Sfaturi gratuite de la unul care inca nu are copii.

aegon junior open 2013
Fotografie facuta de Tudor Stupariu, cu care a castigat AEGON Open Photo 2013

mai multe fotografii – aici.

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.