Clujul meu

Unora le place sa stea la cozi

Aproape in fiecare zi, la inceputul lunii ianuarie si la inceputul lui octombrie cand vine la Cluj studentimea din Zalau, Bistrita si alte asezaminte urbane mai mici, se formeaza cozi intregi de vreo 5-6 metri la casa de bilete de pe binecunoscuta strada Memorandumului (Memo, pe scurt), sau pentru cititorii mai trecuti de prima tinerete, fosta strada 30 decembrie. In fiecare an se intampla asta!

Nu am inteles niciodata de ce toata lumea sta FIX acolo sa-si faca abonamentul, cand asta o pot face la orice alta casa de bilete din orasul asta. Si sunt har Domnului destule ghisee de bilete in Cluj. Da, dragi studenti si cei care ati aterizat la Cluj pentru prima data in marele oras din nu stiu ce catun uitat de lume, abonamente de autobuz se pot face la orice alta casa de bilete, nu numai la aia de Memo! Asta ca sa stiti.

Va place sa stati la cozi? Foarte bine, din partea mea stati la toate cozile posibile din orasul asta. Unde vedeti o coada, puneti-va la ea, ca nu se stie niciodata cu ce va alegeti, dar incetati sa va mai plangeti, sa bociti si sa injurati autoritatile ca stati la cozi. Oriunde se formeaza cozi, nu numai in Romania, nu suntem noi mai speciali. Normal ca se formeaza cozi cand oamenii se inghesuie in aceeasi perioada intr-un loc, ca nimeni nu e Robocop sa se miste automat sa-ti rezolve problema in cateva secunde. Valabil si pentru aia care se duc sa isi plateasca taxele si impozitele locale la Primarie FIX in primele zile ale anului, cand afara inca se simte mirosul prafului de pusca de la artificiile din centrul orasului, iar alcoolul nici nu a apucat sa paraseasca organismul dupa petrecerea de revelion. Pentru ce, pentru nenorocita aia de bonificatie de 10% la plata integrala a darilor locale. Ok, foarte bine ca vor sa fie cu taxele la zi si prefera sa le plateasca din timp, dar cand ii auzi cum se plang apoi pe net, pe facebook, in comentariile ziarelor online sau la orice colt de strada ca ce naspa e Primaria, ca birocratie, ca statul roman e de cacat ca te pune sa stai la cozi, te apuca toti dracii. Nu va pune nimeni sa stati la cozi, aveti destul timp sa va platiti taxele pana in 31 decembrie. In plus, suntem in 2015, acum orice se poate plati pe internet, simplu si confortabil. Alternative sunt, solutii exista, obisnuiti-va cu tehnologia!

Dar se pare ca statul la coada a devenit un adevarat sport national, oameni buni! Am ajuns sa stam la cozi pentru orice, chiar si atunci cand ni se pun la dispozitie solutii mai confortabile de a scapa de statul la coada.

la coada

Incetati sa va mai plangeti din orice cacat! Incetati sa mai faceti caz din orice. Faceti-va viata mai simpla!

Blogger de 14 ani vechime, scriu din 2007, am 32 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Activez în industria mass-media locală din 2012. Co-fondator sportulclujean.ro și clujulpolitic.ro, reporter eClujeanul și foaiatransilvana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.