Sport pe pâine

Urata natie mai sunt bulgarii astia

Aseara s-a mai consumat un nou episod din clasicul razboi romano-bulgar, din care, noi am iesit victoriosi, of cors. Cu tot sprijinul pe care l-au avut din tribune si galeria foarte ostila noua, nu au reusit sa ne scoata fotbalul din cap, sa ne faca sa suferim, sa ne faca sa plangem si sa ne rada in nas la final, zicand: „hahaha, v-am facut, fraierilor”.

Steaua a impresionat prin joc, chiar m-a surprins placut felul cum au abordat partida, si o zic tocmai io, care nu am deloc la suflet acest club: un joc pragmatic, calm si fara acea crispare tipica. Recunosc, ma asteptam sa se betoneze in aparare 90 minute si sa nu mai iasa de acolo decat la ultimul fluier al arbitrului, pe modelul de la Middlesbrough, dar n-a fost asa, Steaua a jucat asa cum ar fi trebui sa joace. Au iesit la joc, s-au aparat organizat si au incercat sa-i prinda pe bulgari pe contraatac. Intre timp, bulgarii au jucat tipic pentru o echipa condusa: crispat, cu mingi lungi plouate in careu, salt peste constructie. Am mai vazut filmul acesta si la echipele romanesti atunci cand erau conduse. Si poate ca nu suntem atat de diferiti de bulgari, dar la capitolul respect, fair play si bun simt ii bagam in buzunar pe mamaligari. Noi nu am strigat felurite si nici nu am aruncat cu sticle si pungi de samanta dupa adversarii nostri, chiar daca eram condusi. Niciodata. Daca s-a intamplat vreodata asta va rog sa ma corectati, dar eu nu-mi aduc aminte sa se fi intamplat asta la o echipa romaneasca.

Ne-au facut tigani, bun, acest apelativ pe care l-au folosit in exces pe toata durata partidei nu ii afecteaza doar pe cei 11 jucatori care au intrat pe teren aseara, ci afecteaza intreaga natie romaneasca. Bulgarii clar nu ne au la suflet, iar dupa meciul de aseara acest lucru a devenit mult mai evident. Ma intreb oare ce faceau vecinii nostri de la sud de Dunare daca eram noi in locul lor si incepeam sa strigam noi tiganii, tiganii, sa aruncam cu sticle in jucatorii lor si sa-i huiduim la marea arta? Probabil ar fi plans ca niste femei si ar fi strigat sa fim suspendati, sa pierdem meciul cu 3-0 si alte asemenea ce se folosesc in astfel de cazuri. Dar nu, noi nu am facut asta, noi am fost destepti, i-am lasat sa strige pana ce au obosit si i-am batut pe teren. Nu cred ca am mai fi abordat meciul la fel daca chiar eram noi condusi cu 2-0 din primul tur, dar sa nu stricam momentul acesta bun pentru coeficientul Romaniei :))

Bulgarii sunt la fel de ostili cu noi cum suntem noi cu ungurii.

5 Comments

 1. mie im spui…era sa fim jefuiti o data la ei :|

  RăspundeRăspunde
 2. Cine e „ostil” cu ungurii Sile??? Cei cu 2 clase si „funarii” ca tine???

  In rest nu sunt probleme, iti zic eu, care cunosc „piata”!!!!

  RăspundeRăspunde
 3. nu confunda niste bieti suporteri cu intreaga populatie. vrei sa vezi cum sunt bulgarii? hai incoace sa ii vezi si sa iti dai cu presupusul cum sunt. exista viata dupa fotbal

  RăspundeRăspunde
 4. Exista, normal ca exista, dar nu e numai la fotbal faza asta.

  RăspundeRăspunde
 5. Bulgaria e o țară de rahat, e plină de țigani..acolo 80% din populație sunt țigani…Bulgaria e o țară urâtă,păcat că mulți țărani de la noi își petrec acolo vacanțele

  RăspundeRăspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.