De neinteles

Vârsta optimă pentru căsătorie şi primul copil?

În primul încep acest articol prin a-l felicita pe unul din cei mai fideli cititori ai mei şi un aprig comentator, Flying, care va avea în câteva luni o minunăţie de fetiţă.  Felicitări, man! Doamne ajută-ţi!

Iar acum vreau să vorbesc despre un subiect destul de comun în blogosferă, şi nu numai, în viaţa reală. Căsătoria şi primul copil. Ştiu că-i un subiect despre care se pot vorbi multe, fiecare are părerea lui, dar să încercăm să stabilim, aşa în mare, vârsta optimă pentru căsătorie şi primul copil. Şi argumentaţi-vă alegerea ca să fie mai fain :D Care v-aţi însurat/măritat, când aţi făcut-o? Şi de ce atunci şi nu mai târziu, sau mai devreme?

După mintea mea, obosită de multe ori de la atâtea gânduri năstruşnice ce-mi trec prin ea, vârsta optimă la care cred că ar trebui să-ţi uneşti destinele cu femeia visurilor tale este 28 de ani. Primul copil ar trebui făcut de pe la 32-35 de ani, ca să nu crească copilul şi tu să fi deja stafie. De ce 28 pentru căsătorie? Pentru că până la vârsta aceasta poţi să te bucuri liniştit de viaţă, de libertate, de tinereţe. Până la vârsta asta poţi face aproape ce vrei, fără să-ţi faci griji că ai o soţie acasă, ai un copil, ai o casă de întreţinut. Mă rog, nu chiar tot ce vrei, mai ales dacă ai o iubită cu pretenţii. Desigur, nici 20-28 de ani nu-i foarte roz, mai ai nişte facturi de plătit, nişte taxe de achitat, dar îi mai ai şi pe părinţi alături, un blid de supă caldă tot ţi-a pune şi ţie maică-ta, nu-i chiar aşa rău… Adevăratele probleme intervin atunci când începeţi deja să vă gândiţi la planurile de nuntă. Deja de acolo cred că lucrurile încep să devină cu adevărat serioase. Iar până la 35 zic că e timp destul ca un cuplu să se bucure de clipele minunate petrecute împreună ca şi tineri căsătoriţi (versiunea demo a căsătoriei :D), de pe la 35 cred că e vârsta potrivită pentru a începe să te gândeşti deja la primul copil. Părerea mea.

Ajutaţi-mă să înţeleg care e vârsta optimă pentru căsătorie şi primul copil, că io v-am zis părerea mea, cu mintea mea de tânăr încă neexperimentat la capitolul viaţă de after-student. Voi poate sunteţi mai trecuţi prin viaţă ca mine şi ştiţi mai multe.

Blogger cu 10 ani vechime, scriu din 2007, am 30 ani, sunt născut și crescut în Cluj-Napoca, oraș pe care nu l-aș părăsi pentru nimic în lume. Ador fotbalul, berea, sportul în general, filmele, serialele și lectura. Activez în industria mass-media locală din 2012, am experiență în SEO/SEM, marketing online, eCommerce, copywriting și publishing.

6 Comments

 • FlyinG

  Multumesc mult pentru cuvintele frumoase.

  Sa de-a Domnul sa fie intr-un ceas bun si doresc tuturor sa fie macar pe jumatate atat de fericiti, precum sunt eu in momentul de fata.

  RăspundeRăspunde
 • Roscata

  Corect este cum isi „planifica” fiecare drumul in viata. Eu nu vad o varsta anume ci o pereche cu care sa ma inteleg si pe care sa o iubesc, respect(s.a.) si invers si cu care sa vreau sa intemeiez o familie, aprox dupa 2,3 ani de stat impreuna. Eu avand acum 22 ani si intr’o relatie stabila si de viitor…zic eu!
  Nici tu nu ai de unde sti cand vei intemeia o familie sau cand vei intalni multpreaiubita viitoare nevasta,nu?

  RăspundeRăspunde
 • punKreas

  Sa-ti traiasca, zburatorule, si as fie sanatoasa si fericita :D

  @Vasile: tu zici ca ar fi ok o diferenta de 7 ani intre casatorie si primul copil? :|

  RăspundeRăspunde
 • Roscata

  De obicei primul copil vine pe neasteptate sau il faci cand crezi ca esti destul de bine bazat din punct de vedere financiar pentru ca un copil inseamna bani si timp, mai ales primii ani.

  RăspundeRăspunde
 • Sf. Vasile

  @Roscata: ai dreptate n-am de unde stii cand se va intampla inevitabilul casatoriei, dar zici bine, fiecare isi planifica fiecare drumul in viata.

  @punkreas: man, nu neaparat 7 ani, am zis si eu asa, dar distanta pana la primul copil poate varia. La fel cum a zis Roscata mai sus, fiecare isi planifica drumul in viata, exact asa si cu primul copil, planificarea lui tine de drumul fiecarui cuplu. Poate ca am exagerat un pic, daca stau bine sa ma gandesc, e prea mult 7 ani…

  RăspundeRăspunde
 • FlyinG

  @punKreas:

  Multumesc, la fel iti doresc si tie!!! (la viitorul copil/copii) :)

  @Roscata:
  Ai dreptate, totul e decis de soarta si de momentul gasirii persoanei iubite.

  Cand crezi ca esti pe deplin pregatit/a pentru a avea un copil, atunci e perfect/oportun sa te gandesti la astfel de lucruri.

  RăspundeRăspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Anunta-ma cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.