Mărturisesc sincer, în ignoranţa mea, că până ieri trupa Nightlosers nu-mi spunea nimic, dar după ce le-am văzut concertul pot să concluzionez că e o formaţie care cântă din suflet pentru sufletele altora, eu aşa i-am perceput.

Ştiţi că eu urmez un proces de culturalizare muzicală şi încerc să nu ratez concertele importante şi mai puţin importante care au loc în Cluj (deocamdată mă rezum doar la Cluj, nu-s chiar aşa fanatic ca să le bifez şi pe alea din Bucureşti), nu de alta dar să nu fiu chiar ultimul om de pământ care atunci când e întrebat cine cântă piesa aia, să se uite ca boul la poarta nouă. Aseară am fost în My Way la lansarea noului album al monştrilor sacri de la Nightlosers, al patrulea, după o pauză de cinci ani. Mulţi fani s-au înghesuit pe câţiva metri pătraţi să-i asculte, iar spaţiul dintre scenă şi public era de maxim un metru de puteai să atingi corzile de la chitară. Despre piese nu am ce să vă zic foarte mult, erau unele faine, numai bune de petrecere, voie bună, faine, ritmate, care mi-au mers la corazon şi altele pe care nu le-am înţeles. Observaţi vă rog cum am formulat ideea, nu piesele erau slabe, eu am fost de vină că nu am reuşit să le înţeleg din cauza lipsei de expertiză în domeniu, ca să zic aşa (mamă cum a sunat asta cu expertiza); nu-mi permit să judec ceva şi să ofer verdicte atâta timp cât nu mă pricep.

Lumea din jurul meu fredona, aplauda, simţea ritmul, era fericită şi împlinită, semn că muzica Nightlosers nu este pentru oricine. De altfel, media de vârstă la concert era undeva pe la 30+, lucru care m-a făcut să înţeleg ce muzică se cânta prin anii 90 şi ce muzică se cântă în ziua de azi.

Invitat special la realizarea acestui album este Nucu Pandrea, bătrânelul simpatic care cântă dumnezeieşte din frunză şi, după părerea mea, cred că omul ăsta poate să interpreteze orice melodie din lume din frunză. L-am ascultat interpretând piese în engleză, în română şi probabil că ştie şi-n alte limbi doar că nu l-am prins.

Membrii formaţiei

Grunzo Geza – clape
Lucian Pop – electric & double bass
Jimi „El” Laco – electric & acustic guitar, violin, viola, bouzuki
Hanno Hofer – vocals, harmonica, electric & acustic guitar, ukulele, lap steel guitar, jew’s harp
Claudiu Purcărin – drums, baking vocals

Nightlosers este o trupă românească de rhythm and blues din Cluj, înfiinţată în anul 1994. În august 2006 trupa a susţinut un concert pro bono (gratuit) la festivalul FânFest, Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”.

PS: Articol redactat pe fondul sonor al pieselor de pe noul album Nightlosers, denumit „Cinste lor” şi dedicat foştilor membri ai trupei Sandy Deac, Sorin Câmpean, Lucian Cioargă şi Ovidiu Condrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum stai cu matematica? Protectie impotriva robotilor si spammerilor! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.